close search results icon

Προφυλακιστέος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση στην Ισπανία

Το δικαστήριο στο οποίο παρουσιάστηκε αρνήθηκε την εγγύηση για τον βετεράνο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, ο οποίος τώρα παίζει στη μεξικανική ομάδα Pumas.

Ο Ντάνι Άλβες, ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του ποδοσφαίρου, συνελήφθη σήμερα αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα στην Ισπανία.

Το δικαστήριο στο οποίο παρουσιάστηκε αρνήθηκε την εγγύηση για τον βετεράνο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, ο οποίος τώρα παίζει στη μεξικανική ομάδα Pumas.

Η καταγγελλόμενη επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα στις 31 Δεκεμβρίου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Βαρκελώνης σύμφωνα με πληροφορίες απ' την αστυνομία που επικαλείται το Associated Press.

Ο Άλβες είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία αρκετές ημέρες πριν από τη σύλληψή του.

Ο ποδοσφαιριστής τέθηκε υπό κράτηση μετά την κλήση της αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην Ισπανία. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να κρατηθεί χωρίς εγγύηση και ένας δικαστής συμφώνησε αφού του απήγγειλε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση μετά από αρκετές ώρες κατάθεσης. Αν δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση κατόπιν έφεσης, ο Άλβες θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη σε απροσδιόριστη ακόμη ημερομηνία.

dnt.jpg
AP Photo/Joan Mateu Parra

Στην Ισπανία η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση μπορεί να σημαίνει από αυτόκλητη και ανεπιθύμητη σεξουαλική παρενόχληση μέχρι βιασμό. Η αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση. Ο βιασμός μπορεί να επισύρει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών βάσει νέου νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι.

Ο Άλβες αρνήθηκε τις κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός βίντεο που έστειλε στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Antena 3. Ενώ παραδέχτηκε ότι είχε πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί τη νύχτα που φέρεται ότι έγινε η επίθεση, είπε ότι δεν γνώριζε τη γυναίκα και ότι πάντα «σεβόταν» τους άλλους.

«Ήμουν εκεί περνώντας καλά με άλλους ανθρώπους», είπε ο Άλβες. «Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μου αρέσει ο χορός. Περνούσα καλά, αλλά ποτέ δεν εισέβαλα στον προσωπικό χώρο κανενός. Πάντα σέβομαι».

Ο 39χρονος Άλβες είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του ποδοσφαίρου, κατακτώντας σημαντικούς τίτλους με κορυφαίες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του. Βοήθησε επίσης τη Βραζιλία να κερδίσει δύο τρόπαια Κόπα Αμέρικα και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ