close search results icon

Πρώτα κατώτατος και μετά εκλογές

Στο μέγαρο Μαξίμου κάνουν τη σκέψη η ανακοίνωση των εκλογών από τον πρωθυπουργό να προηγηθεί της τυπικής προκήρυξής τους και της διάλυσης της Βουλής.

Πρώτα κατώτατος και μετά εκλογές

Για την προσεχή Παρασκευή 3 Μαρτίου έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 28 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε.

Με δεδομένο πως οι ανακοινώσεις για διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το εάν το υπουργικό συμβούλιο στις 3 Μαρτίου είναι το τελευταίο αλλά η απάντηση που έδωσε δεν μας έκανε σοφότερους.

«Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου συμπεριλαμβάνοντας και το θέμα με το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού.

Καλά πληροφορημένες πηγές της «Εφ.Συν.» αναφέρουν πως την Παρασκευή, στο υπουργικό, ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Ωστόσο, για το θέμα των εκλογών θα «παίξει καθυστερήσεις» μεταθέτοντας για την άλλη εβδομάδα τις ανακοινώσεις.

Στο μέγαρο Μαξίμου κάνουν τη σκέψη η ανακοίνωση των εκλογών από τον πρωθυπουργό να προηγηθεί της τυπικής προκήρυξής τους και της διάλυσης της Βουλής που όλα δείχνουν ότι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ως εκ τούτου για να γίνουν οι εκλογές στις 9 Απριλίου –όπως με τα σημερινά δεδομένα ο πρωθυπουργός σχεδιάζει– θα πρέπει να προκηρυχτούν το νωρίτερο στις 10 Μαρτίου.

Άλλωστε στο μέγαρο Μαξίμου οργανώνουν το νομοθετικό προγραμματισμό τους με όριο τη 10η Μαρτίου, θέλοντας να έχουν κλεισει μέχρι τότε κάθε νομοθετική εκκρεμότητα.

Στο μεταξύ, από το Μενίδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστησε την προσοχή στα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει ούτε η παραμικρή υπόνοια αλαζονείας και αυταρέσκειας, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές κερδίζονται ψήφο-ψήφο, κερδίζονται στο πεζοδρόμιο, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, πόρτα-πόρτα.

«Έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε εκλογές, έτσι θα κάνουμε εκλογές τώρα. Ξέρετε να κάνετε εκλογές, δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε τον τόπο μπροστά. Να κρατάμε σταθερά το πηδάλιο της χώρας» είπε.

*πηγή: efsyn.gr - Γιάννης Μπασκάκης (με πληροφορίες από την έντυπη "Εφημερίδα των Συντακτών"). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ