close search results icon

Σαλάτα ιδανική για το βραδινό γεύμα-Βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα, ελιές, κύμινο και απάκι κοτόπουλο

Σαλάτα ιδανική για το βραδινό γεύμα-Βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα, ελιές, κύμινο και απάκι κοτόπουλο

Μια… διαφορετική σαλάτα με τσιγαριαστά βλίτα και κοτόπουλο απάκι. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

500 γρ. βλίτα

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. απάκι κοτόπουλο

2 μικρές ντομάτες, τριμμένες

8 ντοματίνια

8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml λευκό ξηρό κρασί

1/3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

1/3 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βλίτα από τα χοντρά κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματάμε για 3΄. Σουρώνουμε και κρυώνουμε λίγο τα χόρτα με νερό βρύσης. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο σπασμένη για άρωμα και το κύμινο για 1΄. Προσθέτουμε τα βλίτα και σοτάρουμε για 2΄-3’. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ακόμη και, τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και το απάκι κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Αποσύρουμε το σκεύος και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ