close search results icon

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλο

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλο

Υλικά

Μερίδες: 2

20 σαρδέλες

20 φρέσκα αμπελόφυλλα

λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο

ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό του

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα και, αφού τα ζεματίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Φιλετάρουμε τα ψάρια.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Τυλίγουμε τις σαρδέλες (όχι πολύ σφιχτά) στα αμπελόφυλλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε σχάρα ή καυτό σχαροτήγανο.

Βήμα 5

Περιχύνουμε με λαδολέμονο, γαρνίρουμε με άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Συνταγή: Δημήτρης Φλόκος

Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ