Σαρδέλες σε αμπελόφυλλο

Υλικά
Μερίδες: 2
20 σαρδέλες
20 φρέσκα αμπελόφυλλα
λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο
ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, τον χυμό του
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα και, αφού τα ζεματίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Φιλετάρουμε τα ψάρια.
Βήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Τυλίγουμε τις σαρδέλες (όχι πολύ σφιχτά) στα αμπελόφυλλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε σχάρα ή καυτό σχαροτήγανο.
Βήμα 5
Περιχύνουμε με λαδολέμονο, γαρνίρουμε με άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Συνταγή: Δημήτρης Φλόκος
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης
cantina.protothema.gr
ΣΧΟΛΙΑ