close search results icon

Σε δίκη η Σακίρα για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Η 45χρονη σταρ έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει απορρίψει μια συμφωνία με τις αρχές για να αποφύγει τo δικαστήριο. 

Σε δίκη η Σακίρα για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Ισπανός δικαστής ενέκρινε σήμερα τη δίκη της Κολομβιανής ποπ τραγουδίστριας Σακίρα με την κατηγορία της φορολογικής απάτης.

Ισπανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν την τραγουδίστρια το 2018 ότι δεν πλήρωσε φόρους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για εισοδήματα που αποκόμισε μεταξύ 2012 και 2014. Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και βαρύ πρόστιμο εάν κριθεί ένοχη για φοροδιαφυγή.

Η 45χρονη σταρ έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει απορρίψει μια συμφωνία με τις αρχές για να αποφύγει τη δίκη. Η εταιρεία δημοσίων σχέσεών της είπε ότι έχει ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε και επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

Το δικαστήριο που εδρεύει στην πόλη Esplugues de Llobregat κοντά στη Βαρκελώνη είπε ότι η Σακίρα θα αντιμετωπίσει έξι κατηγορίες φορολογικής απάτης. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Η υπόθεση εξαρτάται από το πού έζησε η Σακίρα το διάστημα 2012-14. Οι εισαγγελείς στη Βαρκελώνη ισχυρίστηκαν ότι η τραγουδίστρια πέρασε περισσότερο από το ήμισυ αυτής της περιόδου στην Ισπανία και θα έπρεπε να είχε πληρώσει φόρους στη χώρα, παρόλο που η επίσημη κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες.

Η Σακίρα συνδέεται με την Ισπανία από τότε που ξεκίνησε να βγαίνει με τον ποδοσφαιριστή Ζερά Πικέ. Το ζευγάρι, που έχει δύο παιδιά, ζούσε μαζί στη Βαρκελώνη, αλλά πρόσφατα έδωσε τέλος στην 11χρονη σχέση του.

Η Ισπανία τα έχει βάλει με αστέρες του ποδοσφαίρου όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο την τελευταία δεκαετία επειδή δεν πληρώνουν πλήρως τους οφειλόμενους φόρους. Οι παραπάνω κρίθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή, αλλά και οι δύο απέφυγαν τη φυλάκιση χάρη σε μια διάταξη που επιτρέπει σε έναν δικαστή να παραιτηθεί από ποινές κάτω των δύο ετών για παραβάτες την πρώτη φορά.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ