close search results icon

Σκύδρα: Άλλαξε χέρια η αντιμισθία της αντιδημαρχίας παιδείας και πολιτισμού - Βέργου αντί Μέγας

Σκύδρα: Άλλαξε χέρια η αντιμισθία της αντιδημαρχίας παιδείας και πολιτισμού - Βέργου αντί Μέγας

Ο άγραφος κανόνας της μοιρασιάς της πίτας των αντιδημάρχων συνεχίζεται στον Δήμο Σκύδρας (όπως και σ’ άλλους Δήμους) και με την προ ολίγων ημερών (29/11/22) απόφαση της Δημάρχου Σκύδρας, ο Μέγας Μιχαήλ, αντικαθίσταται στην αντιδημαρχία παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού από την Ιωάννα Βέργου. 

Ο κ. Μέγας είχε αναλάβει αντιδήμαρχος με την απόφαση της 1ης Σεπτεμβρίου 2022 η οποία είχε ορίσει αντιδημάρχους και τους Κρητίδου Ευφροσύνη στο Κοινωνικής Προστασίας, τον Κρητίδη Θεμιστοκλή στα Τεχνικά Έργα, τον Θεοδοσίου Ιωάννη στην Καθαριότητα και τους Τσαπτσάκη Βασίλειο και Σταματέλλο Γεώργιο, ως άμισθους (δεν συνηθίζονταν στον Δήμο Σκύδρας) αρμόδιους αντιδημάρχους στην Αγροτική Παραγωγή και στη Μέριμνα των αδέσποτων ζώων αντίστοιχα.

Η απόφαση της 29ης Νοεμβρίου δεν περιελάμβανε κάποια άλλη αλλαγή οπότε οι υπόλοιποι συνεχίζουν ως έχει μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε ότι από την αρχή της Δημοτικής Αρχής, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαν αναλάβει αντιδήμαρχοι οι Μέγας Μιχαήλ, Γιακαμόζη Μαίρη, Γεραντίδης Χαράλαμπος, Σταματέλλος Γεώργιος και Τερζίδης Κων/νος και την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 αντικαταστάθηκαν από τους Βέργου Ιωάννα, Πασχαλίδη Σταύρο, Γίτσα Αθανάσιο, Χρυσαφίδη Γεώργιο και Αδαμίδη Αναστάσιο, με την απόφαση να ορίζει τη θητεία έως την 31η Αυγούστου του 2022. Ο τελευταίος, με την παραίτηση του από αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος άνοιξε τον δρόμο στην Τσιφλίδου Κυριακή η οποία και βρέθηκε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου απευθείας με το χρίσμα της αντιδημάρχου οικονομικών στις 17/6/2022.

Σημειώνουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε προκηρυχτεί και η θέση ενός επί πλέον ειδικού συνεργάτη, με την εξέλιξη να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή. Πάντως, στον Δήμο Σκύδρας, δεν αποτελεί, πλέον, έκπληξη η συχνή αλλαγή των αντιδημάρχων μιας και σας θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής υπήρχε διάστημα που βλέπαμε αλλαγές κάθε δίμηνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ