close search results icon

Σκύδρα: Λαζαρίδου και Λεκάκη πέτυχαν αύξηση στην αμοιβή των δικηγόρων για τις γνωμοδοτήσεις!

Σκύδρα: Λαζαρίδου και Λεκάκη πέτυχαν αύξηση στην αμοιβή των δικηγόρων για τις γνωμοδοτήσεις!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ήρθε προς ψήφιση η πληρωμή των δικηγόρων για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων. Η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν για 120ευρώ πλέον ΦΠΑ αλλά μετά τη συζήτηση που προκάλεσαν οι κυρίες Λαζαρίδου και Λεκάκη (δικηγόροι στο επάγγελμα) τελικά το ποσό της αμοιβής ανήλθε στα 150ευρώ πλέον ΦΠΑ. 

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Παπαδοπούλου, επί του θέματος της αμοιβής δεν έφερε αντίρρηση, αλλά πρότεινε κάτι για το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται σ' αυτή την αίθουσα και αφορά τη σύσταση νομικού τμήματος στον Δήμο. Η κα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι θα μπορούσε η Δήμαρχος να κατευθύνει μια θέση ειδικού συνεργάτη προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να προσλάβει δικηγόρο αλλά όπως όλα τα περασμένα χρόνια η κα Ιγνατιάδου προτιμάει να "μοιράζει" τις δουλειές σε γραφεία. Οι δύο δικηγορίνες του Δημοτικού Συμβουλίου γνωρίζουν καλά το ζήτημα, μιας και είναι από αυτές που είχαν αρκετές υποθέσεις του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια -δεν ξέρουμε αν συνεχίσει αυτό από εδώ και πέρα διότι εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της κας Ιγνατιάδου- πάντως πέτυχαν μια μικρή αύξηση. 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι από δικηγόρους της περιοχής τίθεται το θέμα των ποιων δικηγόρων επιλέγει ο Δήμος Σκύδρας να αναθέτει υποθέσεις! Δεν στέκονται βέβαια στο θέμα των χρημάτων αλλά στον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται οι δικηγόροι που θα συνεργαστούν με τον Δήμο!

Αξίζει να αναφερθεί και η παρατήρηση του κ. Σουμελίδη ο οποίος πολύ σωστά δήλωσε στην ψηφοφορία ότι δεν είναι ωραίο να ακούγονται διάφορα ποσά από τα στόματα των δημοτικών συμβούλων την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά που εργάζονται για αρκετά λιγότερα χρήματα! Επίσης, όπως τονίστηκε η διατύπωση ενναλακτικής γνώμης κανονικά δεν διατυπώνεται απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με κατάθεση πρότασης που έγκαιρα έχει έρθει σ΄ όλο το ΔΣ ώστε να είναι όλοι προετοιμασμένοι, σύμβουλοι, προεδρείο, υπηρεσίες. 

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση επί του θέματος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ