Διώκονται δύο άτομα για την απόπειρα εκβίασης του τερματοφύλακα του Άρη – Καμία εμπλοκή του ΠΑΟΚ | PellaNews

Διώκονται δύο άτομα για την απόπειρα εκβίασης του τερματοφύλακα του Άρη – Καμία εμπλοκή του ΠΑΟΚ

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Άρη, Μάριου Σιαμπάνη, πριν από το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου του 2020.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άτομα ηλικίας 46 και 41 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο πρώτος ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο οποίος απολύθηκε το 2016. Το δεύτερο άτομο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Καμία εμπλοκή του ΠΑΟΚ

Από την έρευνα των αρχών δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή ανθρώπων του “Δικεφάλου” με την απόπειρα δωροδοκίας κατά του τερματοφύλακα του Άρη. Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και οι διαποροσωπικές επαφές των δύο κατηγορουμένων από τις οποίες δεν προέκυψε οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση επαφή με το περιβάλλον της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία:

“Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο μεθοδικής και επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών για περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας επαγγελματία αθλητή.

Η σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της Νομοθεσίας περί «Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού αθλητισμού κ.α. διατάξεων – Προσφοράς σε αθλητή δώρων με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από ποδοσφαιριστή ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις 10-12-2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό, που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.

thestival.gr