Γιαννιτσά χάντμπολ: Σοκ!-Αδυναμία να κάνει ομάδα ο Μ. Αλέξανδρος στο γυναικείο! | PellaNews

Γιαννιτσά χάντμπολ: Σοκ!-Αδυναμία να κάνει ομάδα ο Μ. Αλέξανδρος στο γυναικείο!

Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ενημέρωσε προφορικά την Ομοσπονδία και αναμένεται να το κάνει και γραπτώς (κάτι που λογικά πρέπει να έχει γίνει) ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδας.

Ως εκ τούτου ο 3ος όμιλος θα συνεχιστεί με τρεις ομάδες (Αναγέννηση Άρτας, Βέροια 2017, Εθνικός Κοζάνης) εκ των δύο θα παίξουν στα πλέι οφ και μία στα πλέι άουτ.

Μετά το τέλος των πλέι άουτ θα υποβιβαστούν 3 και όχι 4 ομάδες.

Πρόκειται για μια δυσάρεστη είδηση για ένα ιστορικό σωματείο από τα παλαιότερα του αθλήματος (έτος ίδρυσης 1978) που ήταν γνωστό κυρίως για την εξαιρετική δουλειά που γινόταν στις υποδομές του με 18 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του, 3 Νεανίδων, 6 Κορασίδων, 7 Παγκορασίδων και 2 Μίνι Κοριτσιών!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος προσέφερε στο ελληνικό χάντμπολ και την Εθνική ομάδα σημαντικές αθλήτριες όπως η Μαρία Χατζηπαρασίδου, η Ολίνα Ανδρίτσου, η Δέσποινα Φράγκου που είναι εν ενεργεία διεθνείς, αλλά και τις Αναστασίου, Μπατζαρακούδη, Παρασκευίδου, τις αδερφές Τροχίδου και πολλές άλλες.

Μεγαλύτερες στιγμές του σωματείου σε επίπεδο γυναικών, ήταν η συμμετοχή στον τελικό της πρώτης διοργάνωσης του Κυπέλλου που διεξήχθη το 1987 με αντίπαλο την ΓΕ Βέροιας, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος το 2012 με αντίπαλο την Ορμή Λούξ, αποκλείοντας στον ημιτελικό την Κυπελλούχο Νέα Ιωνία.

με πληροφορίες από το e-handball.gr