Χάντμπολ Γυναικών: πρόκριση για την Εθνική και... τιμή για τα Γιαννιτσά! | PellaNews

Χάντμπολ Γυναικών: πρόκριση για την Εθνική και... τιμή για τα Γιαννιτσά!

Μετά από ένα εκπληκτικό τριήμερο στη… Μητρόπολη του ελληνικού χάντμπολ τη Βέροια, όπου έδειξε την ανωτερότητα της η Εθνική Γυναικών προκρίθηκε στην κυρίως προκριματική φάση του EURO 2020.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε εμφατικά και τα τρία παιχνίδια της στον όμιλο με Ισραήλ, Φινλανδία και σήμερα 27-14 το Λουξεμβούργο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Εθνική γυναικών παίρνει πρόκριση από όμιλο και πρώτη φορά με το απόλυτο «τρία στα τρία»!

Αυτό αποδεικνύει την προσπάθεια που επιτελείται και επιβεβαιώνει τα βήματα προόδου, που ήδη είχαν φανεί από τις εμφανίσεις στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Αμύνταιο.

Στην επόμενη φάση η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον 1ο όμιλο τις υπερδυνάμεις Ολλανδία, Ισπανία και Αυστρία με την πρόκριση να παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες.

Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο 25 ή 26 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας απέναντι στην Ισπανία.

Μεγάλη τιμή για την πόλη των Γιαννιτσών και για τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών είναι ότι ένας εκ των δυο προπονητών της Εθνικής  είναι ο Ταρινίδης Αλέξανδρος  προπονητής του Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών στην Α1 Εθνική Κατηγορία καθώς και οι συμμετοχή τριών (3) αθλητριών που κατάγονται από τα Γιαννιτσά και βασικά στελέχη στην προσπάθεια που κάνει η Εθνική Ελλάδος  και ήταν αθλήτριες για πολλά χρόνια του Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών με πολλές επιτυχίες συγκεκριμένα είναι η Ανδρίτσου Ολυμπία ,Φράγκου Δέσποινα και Παναγιωτίδου Αναστασία.