close search results icon

Στα… αζήτητα το ακίνητο της «Zouras Farm» σε Αλεξανδρούπολη – Πουλήθηκε η βιομηχανία κεριών σε Ξάνθη

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, οι εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σταδιακά.

Στα… αζήτητα το ακίνητο της «Zouras Farm» σε Αλεξανδρούπολη – Πουλήθηκε η βιομηχανία κεριών σε Ξάνθη

Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών ο σημερινός προγραμματισμένος πλειστηριασμός για το βιομηχανικό ακίνητο της παραγωγικής μονάδας «Zouras Farm» στην περιοχή Αμφιτρίτη, στην Αλεξανδρούπολη η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ενώ σε πλειοδότη κατοχυρώθηκε η εταιρεία ΒΙΟΚΕΡ Α.Ε., στη ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης, από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής εκκλησιαστικών και διακοσμητικών κεριών και λαμπάδων στην χώρα μας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Αν και το ηλεκτρονικό σφυρί για το βιομηχανικό ακίνητο της «Zouras Farm» χτύπησε κανονικά το πρωί της Τετάρτης στις 10:00, και παρά τις 12 παρατάσεις διάρκειας 5 λεπτών (η κάθε μία), δεν υπήρξε πλειοδότης.

Ωστόσο, σε πλειοδότη κατοχυρώθηκε η βιομηχανία κεριών ΒΙΟΚΕΡ Α.Ε στην Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης με τιμή 715.001 ευρώ που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και στην πορεία της έφτιαξε χιλιάδες κεριά αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής εκκλησιαστικών και διακοσμητικών κεριών αλλά και λαμπάδων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής επιχείρησης Zouras Farm, στην Αλεξανδρούπολη η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 5.300.000 ευρώ με επισπεύδουσα τη doValue Greece.

Η γνωστή παραγωγική μονάδα δραστηριοποιείται στην εγχώρια παραγωγή αυγών και είναι σε πλήρη λειτουργία. Στο σφυρί βγήκε έκταση 120 στρ. που περιλαμβάνει μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων με συγκρότημα αποθηκών, διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αυγών (ψυκτικοί θάλαμοι), επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ανάπτυξης νεοσσών και τμήμα παραγωγής ζωοτροφών, συνολικού εμβαδού δόμησης 24.657,67 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, οι εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σταδιακά από το έτος 1999 έως το έτος 2005 και αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα επιμέρους κτιρίων.

Με νέο ιδιοκτήτη η ΒΙΟΚΕΡ Α.Ε

Νέο ιδιοκτήτη απέκτησε η βιομηχανία κεριών ΒΙΟΚΕΡ Α.Ε στην Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης ο οποίος κατοχυρώθηκε μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού με τιμή 715.001 ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν στα 715.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 8.600 τ.μ. Εντός του οικοπέδου υφίστανται εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα ως εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων, γυναικείων εσωρούχων και ενδυμάτων.

Σύμφωνα με περίληψη προσημείωσης υποθήκης, η βιομηχανία αποτελείται από ισόγειο κτίσμα παραγωγής εμβαδού 1.720,57 τ.μ. και διώροφο κτίριο γραφείων συνολικού εμβαδού 574,26 τ.μ., οπότε η συνολική δόμηση ανέρχεται σε 2294,83 τ.μ.

Ο φέρων οργανισμός είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και μεταλλικός και οι τοιχοποιίες από βιομηχανικό πάνελ, ενώ ως έτος κατασκευής θεωρείται το 1996.

πηγή: thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ