close search results icon

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 39χρονος για υπόθεση κοντέινερ με 500 κιλά κοκαΐνης στην Αμβέρσα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 39χρονος για υπόθεση κοντέινερ με 500 κιλά κοκαΐνης στην Αμβέρσα

Σύλληψη 39χρονου με ευρωπαϊκό ένταλμα για συμμετοχή σε κύκλωμα κοκαΐνης, σε υπόθεση που συνδέεται με κατάσχεση 500 κιλών στην Αμβέρσα

Ένας 39χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των βελγικών Αρχών. Το ένταλμα αφορούσε τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα που φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οργάνωση είχε έδρα το Βέλγιο και δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα, φέρεται να αναλάμβανε την καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και τη λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας και επανατυποποίησης ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η σύλληψη σχετίζεται με την κατάσχεση κοντέινερ τον Σεπτέμβριο του 2024, στο λιμάνι της Αμβέρσας, το οποίο περιείχε 500 κιλά κοκαΐνης.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπου αποφασίστηκε η κράτησή του. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ