close search results icon

Σταθόπουλος: «Μπορεί ο Ελ Καντουρί να παίξει ψευτοεννιάρι, υπάρχει επίθεση και χωρίς φορ»

Μίλησε και για την κατάσταση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. 

Σταθόπουλος: «Μπορεί ο Ελ Καντουρί να παίξει ψευτοεννιάρι, υπάρχει επίθεση και χωρίς φορ»

Ο κόουτς Στάθης Σταθόπουλος φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 και ανέλυσε το σενάριο να χρησιμοποιηθεί ο Ομάρ Ελ Καντουρί στην κορυφή της επίθεσης στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, μη παραλείποντας να σχολιάσει την κατάσταση των δύο ομάδων.

Για το σενάριο να αγωνιστεί ο Ελ Καντουρί στην κορυφή της επίθεσης
: «Σεντερφόρ δεν μπορεί να παίξει. Μπορεί όμως να παίξει αυτό που λέμε «ψευτοεννιάρι», κρυφός επιθετικός δηλαδή, όμως με την προϋπόθεση ότι η τακτική θα είναι προσαρμοσμένη σε ένα τέτοιο τρόπο επίθεσης. Είναι απαραίτητο να έχει παίκτες γύρω του με επιθετικές αρετές να μην είναι μόνος του. Είναι πρόβλημα το να μην έχεις σεντερφόρ, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις με άλλο τρόπο. Μπορείς να παίξεις κανονικά επίθεση.»

Για την κατάσταση των δύο ομάδων:
«Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα με το γκολ, ιδιαίτερα συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, όμως στην βαθμολογία είναι 2ος. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσει να κρατηθεί κοντά στην κορυφή ή ακόμα και να μειώσει την διαφορά. Αυτή θα πρέπει να είναι η στρατηγική προσέγγισή του. Ο Παναθηναϊκός, κυρίως του 5 στα 5, νομίζω πως έχει καλύτερη ψυχολογία. Δεν ξέρω επίσης αν θα παίξει ρόλο η διακοπή. Δεν έφυγαν και πολλοί παίκτες των δύο ομάδων, επομένως δε νομίζω να επηρεάσει και πολύ. Άλλωστε οι προπονητές ξέρουν τι να διορθώσουν και πως να δουλέψουν σε αυτές τις περιόδους «απραξίας». Αν θα έπρεπε να προβλέψω το ποιος θα κερδίσει, θα έλεγα το τετριμμένο. Δηλαδή ότι είναι ένα ντέρμπι και σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί, είναι απρόβλεπτα.»

πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ