close search results icon

Στη Λισαβόνα εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών

Η σχολική μονάδα προχωράει πλέον και σε νέες διασχολικές συνεργασίες.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA2 με κωδικό 2020-1-EL01-KA226-SCH-094685, έξι εκπαιδευτικοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών ταξίδεψαν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στο Ιδιωτικό Επαγγελματικό Λύκειο ENSINUS ETP/INETE, από τις 05/03/2023 έως και τις 11/03/2023.

Στη διάρκεια της εβδομάδας συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων, που οργάνωσε και υλοποίησε το σχολείο υποδοχής σχετικά με μεθόδους και τεχνολογίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ψηφιακής ασφάλειας και οργάνωσης σχολικής μονάδας.Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πολύωρα εργαστήρια, στα πλαίσια των οποίων οι εκπαιδευόμενοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν σχεδιαστικό πρόγραμμα και να εκτυπώνουν σε τρισδιάστατους εκτυπωτές. Εργάστηκαν σε διεθνείς ομάδες με συναδέλφους από Βέλγιο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Σερβία.Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από πολιτιστικές δραστηριότητες σε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος,που βοήθησαν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ, μετά από χρόνια εμπειρία στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών με ευρωπαϊκά προγράμματα, προχωράει πλέον και σε νέες διασχολικές συνεργασίες. Αυτή ήταν η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Θα ακολουθήσει μια τελευταία συνάντηση οργανωτικού χαρακτήρα στο Βέλγιο τον Ιούνιο του 2023, όπου και θα συνταχθεί η τελική έκθεση του προγράμματος.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Καρύπη Μαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ