close search results icon

Στην Θεσσαλία σήμερα ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. – αίτημα συνάντησης από ΕΘΕΑΣ και συνεταιρισμούς

Στην Θεσσαλία σήμερα ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. – αίτημα συνάντησης από ΕΘΕΑΣ και συνεταιρισμούς

Για σήμερα Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βoϊτσεσχόφσκι στη Θεσσαλία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο κ. Βοϊτσεχόφσκι θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias».

Επίσης, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα μέτρα αρωγής για το σύνολο του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία που επλήγη.

Επιπλέον, από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί και μια σειρά θεματικών ξεχωριστών ημερίδων για τα προϊόντα που έχουν πληγεί.

Μεταξύ άλλων αυτές θα αφορούν τους κτηνοτρόφους, το βαμβάκι, το καλαμπόκι όπου και θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις αναφορικά με τα μέτρα αποκατάστασης και ενίσχυσης των πληττόμενων παραγωγών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. απέστειλε αίτημα μέσω επιστολής προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη για συμμετοχή εκπροσώπων της.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να μετέχουν εκ μέρους της ΕΘ.Ε.Α.Σ., ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ», κ. Χρήστος Σουλιώτης και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

Αναλυτικά, το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, που εστάλη στις 4 Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατά την πρόσφατη διήμερη επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΘ.Ε.Α.Σ. στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την καταστροφική πλημμύρα, στις συναντήσεις που διεξήχθησαν με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τα μέλη Συνεταιρισμών, έγινε μια πρώτη εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς και των άμεσων μέτρων στήριξης, που πρέπει να ληφθούν, για να μπορέσει ο αγροτικός πληθυσμός της εν λόγω περιφέρειας, να ορθοποδήσει και να επιβιώσει.

Στην ανοικτή σύσκεψη, που έλαβε χώρα, χθες 3 Οκτωβρίου στη Λάρισα, αποφασίσθηκε, να ζητηθεί από εσάς η δυνατότητα συμμετοχής εκπροσώπων της ΕΘ.Ε.Α.Σ. στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, που αναμένεται για αύριο Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε, εφόσον εκτιμάτε ότι δυνάμεθα να συμμετέχουμε στην εν λόγω επίσκεψη, να μας ενημερώσετε για το πρόγραμμα των συναντήσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου στη Θεσσαλία, στην οποία προτείνονται να μετέχουν εκ μέρους της ΕΘ.Ε.Α.Σ., ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ», κ. Χρήστος Σουλιώτης και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση».

agro24.gr

kathreptis-7itP2.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ