Στις άγονες γραμμές η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες από το Νοέμβριο του 2025
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι παραμένει στον αέρα η προ δύο μηνών δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου.
Σε γρίφο εξελίσσεται για άλλη μια θερινή περίοδο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες.
Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε την Παρασκευή στην προκήρυξη διαγωνισμού για 122 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1 Νοεμβρίου 2025 ως και 31 Οκτωβρίου 2026, (μεταξύ των οποίων και η γραμμή Θεσσαλονίκη-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκύρος), μέχρι στιγμής επικρατεί…σιγή ασυρμάτου για το τι μέλει γενέσθαι το φετινό καλοκαίρι.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι παραμένει στον αέρα η προ δύο μηνών δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου για “εξέταση κατά προτεραιότητα την συμπερίληψη της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης (σ.σ. Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες) σε προκήρυξη θερινού μειοδοτικού διαγωνισμού”, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας.
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου έχουν τονίσει επανειλημμένα την ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες ως επιδοτούμενης άγονης γραμμής, κάτι που θα δούμε να γίνεται πράξη από το επόμενο καλοκαίρι!
πηγή: thesseconomy.gr - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πέλλα/ΠΑΣΟΚ: Τα εκλογικά κέντρα του Κινήματος στην Πέλλα
14 Μαρτίου 2026 -
Στις Συκιές η κηδεία του 20χρονου δολοφονημένου οπαδού του ΠΑΟΚ
14 Μαρτίου 2026 -
Βέροια: "Το Χωράφι που Ψιθυρίζει Αγάπη"
14 Μαρτίου 2026 -
Γιαννιτσά: Εξαιρετικοί και έτοιμοι για υιοθέτηση!
14 Μαρτίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ