close search results icon

Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές Γεωπονίας διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές Γεωπονίας διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης για τα δικαιώματα των πρώην ΤΕΙ, κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα στον δρόμο για τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Οι δράσεις φοιτητών και καθηγητών σε 13 τμήματα Γεωπονίας σε 7 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, είχαν λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με τελευταία και πιο σημαντική κίνηση, τη μαζική παραίτηση των καθηγητών στο τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα.
Σήμερα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων αναγράφεται «τέρμα πια στην κοροϊδία! Θέλουμε πτυχία με αξία! Τώρα κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων!».
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δείξουμε την αντίρρησή μας, βρισκόμαστε στον αέρα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Υπάρχουν ιδρύματα χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αγορά, μας έχουν κυριολεκτικά αιχμαλώτους» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο φοιτητής Γεωπονίας, Νίκος Ζαχαρής, ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορούν να δουλέψουν ως γεωπόνοι, κάτι το οποίο σπούδασαν».

thesstoday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ