close search results icon

Τέσσερις επαγγελματίες μαζί σου σταθερά σε κάθε βήμα!

Τέσσερις επαγγελματίες μαζί σου σταθερά σε κάθε βήμα!

Το άτυπο στοίχημα με τον εαυτό μας να τα βγάζουμε μόνοι μας πέρα σε όλα, τίθεται από αρκετά μικρή ηλικία, και το αίσθημα που συνοδεύει την διεκπεραίωση, ιδιαίτερα αν αφορά κάτι στο οποίο δεν είμαστε εξειδικευμένοι, μπορεί να ανεβάσει πολύ την αυτοπεποίθησή μας και να ενισχύσει την αίσθηση του εαυτού μας.

Έτσι, μερικές φορές παρασυρόμαστε και δεν εξετάζουμε σωστά μια κατάσταση, δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και υπερβαίνοντας τα όριά μας. Εκτός από την κούραση και τον πονοκέφαλο, μερικές φορές ενδέχεται να προκαλέσουμε μεγαλύτερη ζημιά στην κατάσταση ή ακόμη χειρότερα στην υγεία μας.

Υπάρχουν τριών ειδών επαγγελματίες, των οποίων τα τηλέφωνα πρέπει να έχουμε πάντοτε άμεσα διαθέσιμα και να μπορούμε να ανατρέξουμε ανά πάσα ώρα, στιγμή, και τοποθεσία!

1. Λογιστής

Η κατάθεση μιας φορολογικής δήλωσης, ίσως να μην είναι δα και πυρηνική φυσική για τους περισσότερους, κυρίως μετά από μερικά χρόνια προπόνησης, και ως επί το πλήστον τα δηλωμένα εισοδήματά μας που περνάνε αυτόματα, διευκολύνουν πολύ το τοπίο. Όμως αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων αλλά και διάφορες νέες διατάξεις που ίσως μας διαφεύγουν, αλλά πρωτίστως τεχνάσματα που οδηγούν σε ευνοϊκότερο άθροισμα οφειλών, συνήθως απαιτούν τη συνεργασία με ένα γνώστη του λογιστικού τοπίου, που θα μας δώσει προσωποιημένες συμβουλές, ανάλογα με το προφίλ μας και τις επιδιώξεις μας.

2. Δικηγόρος

Μετά τον λογιστή λοιπόν, περνάμε σε μια ειδικότητα άμεσα σχετική, που πολύ φορές η μία συμπληρώνει την άλλη. Δεν είναι υποχρεωτικό πως κάποιος θα έχει νομικές υποχρεώσεις προς διευθέτηση για να βρεθεί στο κατώφλι ενός δικηγορικού γραφείου όπως η Oikonomakis Law, ή απλώς να αναζητήσει ένα σύμβουλο στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Διάφορες ιδέες και σκέψεις για επιχειρηματικά πλάνα προς αναζήτηση της ασφαλέστερης και επωφελέστερης οδού, πληροφόρηση σχετικά με εργασιακά δικαιώματα ή ακόμη πιο σημαντικό, τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες σε περίπτωση μετανάστευσης, είναι μερικά από τα πιο καθημερινά ζητήματα, που δε χρειάζεται κάποιος να είναι μεγαλοεπιχειρηματίας ούτε εγκληματίας, για να προσφύγει σε έναν δικηγόρο. Άλλωστε, μια αναποδιά ειδικά όταν υπάρχουν στη μέση κληρονομικά ζητήματα, μπορεί πάντοτε να προκύψει, γι’αυτό είναι προτιμότερο να είστε προετοιμασμένοι!

3. Οικογενειακός Γιατρός

Προφανώς, ο έννομος και συνεπής βίος, είναι μόνο μία παράμετρος της “φροντίδας του εαυτού” μας, αφού τον κυρίαρχο ρόλο παίζει η υγεία μας, σωματική και ψυχική.

Με τις ουρές στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να προκαλούν δυσφορία, και τον παράγοντα τύχη να επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των εξωτερικών και ιδιωτικών ιατρείων, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας, είναι να αναπτύξετε σχέση με έναν γενικό γιατρό. Ενημερωμένος πλήρως για το ιστορικό σας και γνωρίζοντας σας σε βάθος χρόνου, θα είναι ασφαλώς σε θέση να σας συμβουλέψει και να κρίνει την αναγκαιότητα εξέτασης από πιο εξειδικευμένο γιατρό, με μεγαλύτερη ακρίβεια.

4. Τεχνίτης

Όπως φροντίζουμε για την ατομική μας υγεία, φροντίζουμε και για ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Ένας τεχνίτης για έκτακτα μαστορέματα και επισκευές, δεν πρέπει να λείπει από την ατζέντα-Βίβλο σας. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι πως θα είναι σε θέση να τακτοποιήσει και ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά ζητήματα μικρής δυσκολίας, ή εναλλακτικά να σας κατευθύνει κατάλληλα χωρίς να επιβαρυνθείτε από αυτή την αναζήτηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ