close search results icon

Θεσσαλονίκη: «Έσπασα το παράθυρο και μπήκα στο αυτοκίνητο»

– Έτσι απεγκλώβισαν αστυνομικοί βρέφος 1,5 από κλειδωμένο ΙΧ

Θεσσαλονίκη: «Έσπασα το παράθυρο και μπήκα στο αυτοκίνητο»

Τις κρίσιμες στιγμές μέχρι τον απεγκλωβισμό ενός βρέφους από κλειδωμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη ο Β’ υπαρχιφύλακας, Χρήστος Γκανάτσιος.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό το εργαλείο που χρησιμοποίησε για να απεγκλωβίσει μαζί με τους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ, το μικρό παιδί, δεν ήταν μέρος του υπηρεσιακού επιχειρησιακού εξοπλισμού που λαμβάνουν από την ΕΛΑΣ.

«Υπηρετώ στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην ομάδα ΔΙΑΣ. Χθες το πρωί βρισκόμενοι σε περίπολο στην περιοχή της Πυλαίας διαπιστώσαμε πως υπάρχει μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση μαζί με κάποιους περιοίκους που μας έκαναν νόημα να σταματήσουμε. Στην αρχή νομίζαμε πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας καθώς η τσάντα της ήταν στο έδαφος. Μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί φώναζε και ούρλιαζε λέγοντας “το παιδί μου” ωστόσο οι υπόλοιποι μας εξήγησαν πως το παιδί ηλικίας περίπου 1,5 έτους βρισκόταν εγκλωβισμένο και κλειδωμένο μέσα στο όχημα της με τα κλειδιά να είναι μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το βγάλει» περιέγραψε.

«Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα ήταν μέσα. Με την άδεια της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που φέρουμε πάνω μας κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο βρέφος, που ήταν δεμένο. Βέβαια κάναμε θραύση του απέναντι πίνακα του παραθύρου με σκοπό να μη τραυματιστούμε το παιδί ή να μην έχουμε κάποιο άλλο ατυχές συμβάν. Έσπασα το παράθυρο, ξεκλείδωσα το αυτοκίνητο, μπήκα μέσα, άνοιξα την πόρτα του ανηλίκου για να το παραλάβει η μητέρα του. Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο απο το θόρυβο που έκανε το τζάμι και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλεισμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς» συνέχισε ο δικυκλιστής της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Σήμερα σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τη μητέρα και τον πατέρα, μας ευχαρίστησαν και μας ευχήθηκαν τα καλύτερα. Εμείς έτυχε για καλή τύχη του μικρού, να είμαστε περαστικοί από εκείνο το σημείο. Η μητέρα μας εξήγησε ότι στο παιδί αρέσει να παίζει με τα κλειδιά και του τα δίνει στο χέρι για να το απασχολεί» είπε καταλήγοντας ο αστυνομικός τονίζοντας πως όλοι οι συνάδελφοι του που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προστασία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ