close search results icon

Θεσσαλονίκη: «Ο αφανισμός των μικρομεσαίων το νέο φορολογικό» – Στους δρόμους δικηγόροι και αρχιτέκτονες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

"Δεν φοβούνται τον έλεγχο, αλλά την οριζόντια φορολόγηση".

Στη μαζική διαμαρτυρία ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάχθηκαν δικηγορικοί και αρχιτεκτονικοί σύλλογοι, ζητώντας την απόσυρσή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ


Δεκάδες δικηγόροι από τους Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κιλκίς αλλά και αρχιτέκτονες, φωνάζουν «όχι στην εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων», μαζί με οδοντιάτρους, οδηγούς ταξί, καταστηματάρχες και βιοτέχνες.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φινοκαλιώτης δήλωσε πως οι δικηγόροι δεν φοβούνται τον έλεγχο, αλλά την οριζόντια φορολόγηση.

«Ζητάμε να μην υπάρχουν τεκμήρια. Ας εκλεχθούν όσοι είναι να ελεγχθούν, όπως ελέγχονται εδώ και χρόνια. Όπως ανακοινώνεται από την ΑΑΔΕ εδώ και χρόνια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται, κάποιοι κρίνονται ειλικρινείς, κάποιοι όχι. Δε φοβόμαστε να ελεγχθούμε, Φοβόμαστε αυτό το οποίο δεν θα μπορούμε με κανένα τρόπο να ανατρέψουμε, να αντιμετωπίσουμε».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης Κώστας Σαμδάνης, κάνει λόγο για «φοροληστεία ελεύθερων επαγγελματιών» και για λουκέτα. «Το νέο φορολογικό θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι μη βιώσιμο για όλους τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς προϋποθέτει ότι για 40 χρόνια δουλειάς θα έχουμε εισοδήματα της τάξης των 15.000 ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων θα καταθέσουν ψήφισμα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

screenshot-3-rjxvW.png
screenshot-4-w3qFX.png

από το thestoday.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ