close search results icon

Το 18μηνο φέρνει νέο ανακριτικό γύρο για τους παιδοβιαστές του Κολωνού

Τώρα η δικογραφία, μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες, αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη διερεύνηση της δυσώδους υπόθεσης μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης, καθώς, μετά τις επτά νέες συλλήψεις, έγινε γνωστό ότι ξεκινά μία δεύτερη ανάκριση, αφού ολοκλήρωσε την πρώτη η ανακρίτρια που τη χειρίστηκε, με τον εγκέφαλο του δικτύου και αρχιμαστροπό Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους πελάτες του στα σιχαμερά ραντεβού με το μικρό κορίτσι, να έχουν προφυλακιστεί.

Έτσι, με τη συμπλήρωση του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση να πλησιάζει, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Τώρα η δικογραφία, μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες, αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, η δεύτερη κύρια έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων στη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι έτσι, μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη στην τελευταία - έκτη κατά σειρά - κατάθεση που έδωσε στις αρχές, σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά επτά άλλων προσώπων.

Το ανήλικο θύμα είχε περιγράψει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε δώσει πληροφορίες για τα σημεία που τους είχε συναντήσει, για τα αυτοκίνητά τους και άλλες λεπτομέρειες που βοήθησαν στην ταυτοποίησή τους, σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί, κυρίως του Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από την ΕΛΑΣ, έδειξαν στη 12χρονη τουλάχιστον 25 φωτογραφίες υπόπτων μεταξύ των οποίων και των 7, τους οποίους και αναγνώρισε.

Οι νέοι συλληφθέντες - μεταξύ αυτών δύο Έλληνες, πατέρας και γιος - θα απολογηθούν στον ανακριτή που ορίστηκε για την δεύτερη έρευνα, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία για τον έναν εξ αυτών, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των νέων κατηγορουμένων να διευρυνθεί.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ