close search results icon

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Αριδαίας αναδεικνύει την παράδοση της Αλμωπίας

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Αριδαίας αναδεικνύει την παράδοση της Αλμωπίας

Μια όμορφη έκθεση με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αλμωπίας διοργανώνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας 

fb-img-1707299730415.jpg

Ο διευθυντής του Σχολείου κος Γιώργος Λιουγκας δήλωσε με αφορμή την έκθεση 

Με στόχο τη διατήρηση και την προβολή της παράδοσης, του τρόπου ζωής, των τεχνών και των εθίμων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας συνεχίζει την υλοποίηση προγράμματος για την ανάδειξη της πλούσιας και πολύπλευρης πολιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. 

Για τον σκοπό αυτό θα ήθελε να διευρύνει και να ενισχύσει το υλικό με το οποιό θα στελεχωθεί το Λαογραφικό Μουσείο μας. Το Λαογραφικό Μουσείο θα αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης και μάθησης για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, ενισχύοντας τον πολιτισμό και την περιοχή μας. Μέσα από την παρουσίαση του παρελθόντος, το μουσείο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κατανόησης και εκτίμησης του πολιτισμού και της ταυτότητας της κοινότητας.

  Το Μουσείο θα γίνει επισκέψιμο και θα διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στους μαθητές, στους κατοίκους και στις επόμενες γενιές.

Επίσης, θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και εργαστήρια για να ενημερώσει και να εμπνεύσει τους επισκέπτες όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.


Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να συνδράμετε δανείζοντας στο μουσείο υλικό που θα περιλαμβάνει έκθεσεις αντικειμένων, φωτογραφιών και εκθέματα που απεικονίζουν την καθημερινή ζωή, τις παραδόσεις, τα εργαλεία, την τέχνη και τα έθιμα της περιοχής μας. 

Υπεύθυνος εκπαιδευτικό Γεωργίου Άννα

Τηλέφωνο Σχολείου 23840 21436

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ