close search results icon

Το αποτέλεσμα – έκπληξη κρυφής δημοσκόπησης για τον ΚΙΝΑΛ

Άλλαξε τα δεδομένα και δεν το περίμενε κανείς! 

Σε δημοψήφισμα για το νέο όνομα του κόμματος που προεδρεύει θα προχωρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την απόφασή του να αλλάξει το σκέτο ΚΙΝΑΛ το οποίο υπάρχει με αυτό το όνομα από το 2018.

Οι εκλογές για το νέο όνομα πραγματοποιούνται σήμερα από τις 7 το πρωί με τη Χαριλάου Τρικούπη να αναμένει κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών στα 600 εκλογικά τμήματα.

Η απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να προτείνει το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» θεωρείται έκπληξη καθώς αρχική του πρόθεση ήταν το «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη» το οποίο και είχε υιοθετήσει δημοσίως μετά την εκλογή του.

Η απόφασή του αυτή για αλλαγή πλεύσης στην ονοματοδοσία επηρεάστηκε από την κρυφή δημοσκόπηση στα εσωτερικά του κόμματος το οποίο έδειξε μία σαφή προτίμηση του ονόματος ΚΙΝΑΛ στα δυναμικά στρώματα όσο και τη νεότερη γενιά, τα οποία δεν έδειξαν προτίμηση στο όνομα ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα μεγάλη στήριξη στο όνομα ΠΑΣΟΚ, από το ένδοξο παρελθόν του κόμματος, έδειξαν τα μέλη μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και αυτά που προέρχονται από την επαρχία.

Έτσι ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι θα είναι ο νικητής με συντριπτικά ποσοστά. Παρόλες τις διαφωνίες από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που ήθελαν σκέτο το όνομα ΠΑΣΟΚ, σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι η επιστροφή του σήματος του κόμματος με τον πράσινο ήλιο να επανέρχεται μετά από 4 χρόνια.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ