close search results icon

Το Αρχοντικό Γιαννιτσών και η ΔΥΠΑ στη Σκύδρα στο "επίκεντρο"

Συναντήσεις του βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη. 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Δρ. Σ. Πρωτοψάλτη και τους Υποδιοικητές κ. Β. Γεωργιάδη και κ. Γ. Καραχάλιο για να συζητήσουνε ζητήματα που αφορούν την Πέλλα. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν για την αποπεράτωση των έργων για τις Εργατικές Κατοικίες στο Αρχοντικό Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας, ένα σημαντικό έργο που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο οικισμός που παραμένει ημιτελής όλο αυτό το διάστημα έχει υποστεί καταστροφές λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψης.

Ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το έργο, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο του στην τοπική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή η ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί επί διοίκησης Πρωτοψάλτη, ολοκληρώνει την αποτίμηση των εργασιών που υπολείπονται, ώστε να συνταχθεί ο προϋπολογισμός και τα τεύχη δημοπράτησης. Όπως ενημέρωσε ο Διοικητής εντός του έτους θα υπάρχει η δυνατότητα να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός του έργου για την ολοκλήρωση της αποπεράτωσης.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε αφορούσε την ίδρυση επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΔΥΠΑ (πρώην σχολές ΟΑΕΔ) στη Σκύδρα. Ένα επίσης παλαιότερο αίτημα το οποίο θα μπορέσει να συμβάλει ενεργά στην εξέλιξη των νέων της περιοχής. Σε προηγούμενη συνάντηση που είχε ο Λάκης Βασιλειάδης με την Δήμαρχο Σκύδρας, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ και την αρμόδια Υποδιοικήτρια κα Γ. Χορμόβα, το αίτημα είχε γίνει δεκτό και είχαν αναλυθεί πλήρως τα βήματα. Είναι αναγκαίο για την ίδρυση το ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και φυσικά από νέους για να φοιτήσουν, πράγμα που φαίνεται να υπάρχει.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην περιοχή και στον αγροτικό τομέα καθώς θα αφορά εξειδικευμένες ειδικότητες του αγροτικού τομέα και του χειμερινού τουρισμού που θα μπορούν να απορροφηθούν άμεσα από τις τοπικές επιχειρήσεις και τα εργοστάσια. Ο Βουλευτής και οι διοικητές της ΔΥΠΑ συμφώνησαν για την χρησιμότητα της δημιουργίας της Σχολής, σκοπός της οποία θα είναι να διασφαλίζεται τόσο η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών όσο και η μεταγενέστερη απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας της Πέλλας. Οι τοπικές ανάγκες της αγοράς εργασίας χρειάζονται εξειδικευμένες πρακτικές ειδικότητες και με αυτόν τον τρόπο η σχολή θα συμβάλλει και στην τοπική ανάπτυξη.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει πλαίσιο συνεννόησης με την διοίκηση της ΔΥΠΑ σε συνεργασία και με τον Δήμο Σκύδρας. Αν και μέχρι τώρα είμαστε μια περιφερειακή ενότητα που υστερούμε σε σχέση με άλλες σε Σχολές Εκπαίδευσης ΔΥΠΑ, είμαι σίγουρος ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει και θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα υλοποίησης. Επίσης είναι σημαντικό που επιτέλους προχωράει η διαδικασία για την ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών στο Αρχοντικό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα στους δικαιούχους. Η συνεργασία μου με την διοίκηση της ΔΥΠΑ είναι στενή και παρακολουθώ συνεχώς την εξέλιξη των έργων αλλά και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την υπηρεσία. Η ομάδα της διοίκησης αποτελείται από πολύ αξιόλογα και έμπειρα στελέχη και έχω εμπιστοσύνη πως θα εργαστούν για την υλοποίηση των δύο αιτημάτων των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ