close search results icon

Tο «αύριο» του ποδοσφαίρου με σφραγίδα ΠΑΟΚ

Στον Δικέφαλο απολαμβάνουν τους καρπούς μίας δουλειάς ετών.

Κόντρα στην περιρρέουσα «πολεμική» ατμόσφαιρα, της τοξικότητας των ανακοινώσεων, μία παρέα πιτσιρικάδων έβγαλε τα ασπρόμαυρα, φόρεσε τη γαλανόλευκη και συνέχισε τα... ποδοσφαιρικά της γούστα.

Δεν συνιστά πια είδηση το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος αιμοδότης των Εθνικών ομάδων και δη σε μικρότερα κλιμάκια. Και ειδικά στην παρούσα φάση, σε μία «άγρια» ποδοσφαιρική φάση πριν το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, η είδηση των πιτσιρικάδων του ΠΑΟΚ που φόρεσαν τη γαλανόλευκη και πέρασαν με άνεση το πρώτο εμπόδιο στον όμιλο της φάσης Εlite Round της Ιρλανδίας, αυτό της Εσθονίας, αφήνει το δικό της αποτύπωμα εκεί που πρέπει, εντός του ΠΑΟΚ...

Στον ΠΑΟΚ απολαμβάνουν τους καρπούς μίας δουλειάς ετών, με την ασπρόμαυρη ακαδημία να αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της όχι μόνο σε επίπεδο ανδρικής ομάδας αλλά και εθνικών ομάδων. Το ματς της Εθνικής Νέων Κ19 είχε έντονο άρωμα... ΠΑΟΚ. Από το μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, Στέφανο Τζίμα, που συζητιέται -δικαίως- μετά από κάθε εμφάνισή του, στον Κωνσταντίνο Γκούμα, ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής, που μεγαλώνει στο Σπίτι των Ακαδημιών, μετρά δέκα χρόνια με τον Δικέφαλο στο στήθος, είναι πρωταθλητής με την Κ17 που προωθήθηκε νωρίς στην Κ19.

Από την ασίστ του Γκούμα, στο πρώτο εξαιρετικό γκολ του Τζίμα στο 21΄και ξανά σε επανάληψη έξι λεπτά αργότερα. Από το κερδισμένο πέναλτι του Γκούμα, στην εκτέλεση του Τζίμα. Συνεργασίες σαν σε... προπόνηση. Από τον ΠΑΟΚ στην Εθνική. Συνεργασίες που έστειλαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με δύο γκολ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, δημιουργώντας μεγάλη προσμονή για το τι επιφυλάσσει η επόμενη πρόκληση κόντρα στη Σλοβακία στις 25 Μαρτίου.

Και στον Γκούμα και στον Τζίμα και σε όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, με τον ΠΑΟΚ να μετρά συνολικά οχτώ (!) στην αρχική ενδεκάδα και συγκεκριμένα τους Μοναστηρλή, Τασιούρα, Κωττά, Δεληγιάννη, Σμυρλή, Γκούμα, Σπυράκο και Τζίμα, ενώ αγωνίστηκε και ο Γεωργιάδης. Σε ένα ματς που παρέλασαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων, αποχωρώντας με άκρως θετικές εντυπώσεις από το παιχνίδι και από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Παιχνίδια που «ανοίγουν» την όρεξη στους πιτσιρικάδες, ενισχύουν τα κίνητρά τους, επιβραβεύουν άμεσα τον ΠΑΟΚ για την επένδυση και τη δουλειά του, όχι πως υφίσταται τέτοιο θέμα για τους Θεσσαλονικείς αλλά σε ένα τοξικό περιβάλλον, αν κάποιος έχει να επιδείξει κάτι και μπορεί να μιλήσει για... ποδόσφαιρο και για το αύριο του ποδοσφαίρου, τότε αρκεί να στρέψει το βλέμμα του στο βορρά.

Για την ιστορία, 90 λεπτά αγωνίστηκε -επίσης- και ο Μαξ Σνάουτσνερ στην νίκη με 1-0 της Εθνικής Πολωνίας Κ17 επί της Τσεχίας για τα προκριματικά του EURO.

πηγή: sdna.gr - Ελένη Μπούντου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ