close search results icon

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας απαντάει σε δημοσίευμα του pellanews.gr

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας απαντάει σε δημοσίευμα του pellanews.gr

Του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας – Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας

Από τις 9 Φεβρουαρίου του 2023 έχει αναρτηθεί στον ενημερωτικό ιστότοπο pellanews.gr δημοσίευμα, που φέρεται να έχει συνταχθεί από τον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο, με τίτλο «Νοσοκομείο Πέλλας: Συνέχεια των κινητοποιήσεων με διερεύνηση ημερομηνίας 18 ή 19 Φεβρουαρίου». Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: «…Για πρώτη φορά, ακόμη και με διαμαρτυρία που "δεν αναφέρεται καθόλου το Νοσοκομείο της Έδεσσας" (μήπως όμως πρέπει να ψαχτούν γιατί δεν ακούγεται το Νοσοκομείο της Έδεσσας και γι' αυτό σίγουρα δεν φταίνε....τα Γιαννιτσά), ακούστηκαν από την Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Νομού, αλλά και από τον κ. Αποστολίδη, με όλες τις διαχειριστικές "αλχημείες" που γίνονται για να καλυφθούν οι "τραγικές ελλείψεις"….». Λόγω του γεγονότος ότι η φράση αυτή αποτελεί τμήμα της θέσης που ανέπτυξε η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. που παρίσταντο κατά τη σύσκεψη των φορέων εκπροσωπώντας το Σωματείο, το Δ.Σ. του σωματείου κρίνει σκόπιμο να απαντήσει στον συντάκτη του δημοσιεύματος αυτού και να ενημερώσει τους αναγνώστες του ιστοτόπου και τα μέλη του σωματείου για το τι πραγματικά έλαβε χώρα κατά τη σύσκεψη αυτή των φορέων.

Η σύσκεψη αυτή έλαβε χώρα κατόπιν πρόσκλησης του Σωματείου από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Πέλλας και πιο συγκεκριμένα τον κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε το Σωματείο των Εργαζομένων της Ν.Μ. της Έδεσσας. Πληροφορηθήκαμε ότι θέμα της συζήτησης είναι τα προβλήματα και των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων του Γ.Ν. Πέλλας.

Το Σωματείο εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Σάγγα και την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κα Γκέλου. Κατά τη σύσκεψη των φορέων η συζήτηση ξεκίνησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ν.Μ. Γιαννιτσών. Έπειτα από 2 ώρες συζήτησης κατά την οποία όλοι οι προσκληθέντες φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους, τόσο σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων της Ν.Μ. Γιαννιτσών, όσο και με τη μορφή που θα έπρεπε να έχουν οι κινητοποιήσεις των εμπλεκομένων φορέων, οι εκπρόσωποι του Σωματείου μας υπενθύμισαν ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα προβλήματα της Ν.Μ. Έδεσσας, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει οποιαδήποτε μνεία για τα προβλήματα της Ν.Μ. Έδεσσας, ενώ ξεκάθαρα στη θεματολογία της συζήτησης περιλαμβάνονταν τα προβλήματα και των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων. Μετά την παρατήρηση αυτή των εκπροσώπων μας, έγινε συζήτηση των προβλημάτων και της Ν.Μ. Έδεσσας, ώστε να περιληφθεί η επίλυση και αυτών στο διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων. Ουδέποτε ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι μας ότι φταίνε τα «Γιαννιτσά» γιατί δεν ακούγονται τα προβλήματα της Ν.Μ. Έδεσσας, και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα μεμονωμένα των τοποθετήσεων των εκπροσώπων μας για τη διάσπαση της ενότητας του τοπικού συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε όμως ήταν δυνατόν οι εκπρόσωποι μας να μην παρέμβουν, ώστε να συζητηθούν και τα προβλήματα της Ν.Μ. Έδεσσας, για τα οποία άλλωστε και κλήθηκαν. Το Σωματείο των Εργαζομένων της Ν.Μ. Έδεσσας δεν πρόκειται να δεχτεί να καλείται να ισχυροποιεί τη δράση συνδικαλιστικών φορέων με την παρουσία του, όταν μέσα στο διεκδικητικό πλαίσιο δεν περιλαμβάνεται και η επίλυση των προβλημάτων και της Ν.Μ. Έδεσσας, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο καταστατικός σκοπός του.

Αταλάντευτη θέση του Σωματείου μας, όπως διατυπώθηκε και κατά τη σύσκεψη αυτή, είναι η επίλυση των προβλημάτων αμφοτέρων των Ν.Μ. του Γ.Ν. Πέλλας, δίχως διαχωρισμούς, είτε με κριτήριο τοπικό, είτε με κριτήριο κομματικό (κάτι που επεσήμαναν και εκπρόσωποι άλλων φορέων συντασσόμενοι μαζί μας) και η διεκδίκηση των λύσεων αυτών με τη συμμετοχή στις συνδικαλιστικές δράσεις, στις οποίες συμμετέχει αταλάντευτα και το Σωματείο μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Ανδρονίκη Σάγγα Ελένη Γκέλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ