Η ΠΦΠΟ βράβευσε τον Χρήστο Χατζηγιαννίδη!! | PellaNews

Η ΠΦΠΟ βράβευσε τον Χρήστο Χατζηγιαννίδη!!

Η μέριμνα που έδειξε ο Δήμος Αλμωπίας αλλά και ο αρμόδιος αντιδημαρχος Χρήστος Χατζηγιάννιδης,  για τα αδέσποτα ζώα αποτέλεσαν αφορμή ώστε ο Δήμος Αλμωπίας να βρίσκεται μέσα στους 7 Δήμους που βράβευσε η Πανελλήνια Φιλοζωικη και Περιβάλλοντικη Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της η ΠΦΠΟ σημείωσε πως πολλές φορές οι Δήμοι είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ωστόσο ο Δήμος Αλμωπίας και ο αρμόδιος αντιδημαρχος Χρήστος Χατζηγιάννιδης επέδειξαν αξιοζήλευτη προσπάθεια και περιθαλψαν πολλά αδέσποτα κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. 

 

Αναλυτικότερα η ΠΦΠΟ  βράβευσε το υπουργείο Εσωτερικών, τον Υφυπουργό Λίβανο και 7 δήμους για τη στάση τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα εν μέσω πανδημίας. Σημειωτέον ότι οι δήμοι αρκετές φορές είτε είναι απλώς αδιάφοροι και υπολειτουργούν -αν και είναι αρμοδιότητά τους η φροντίδα των αδεσπότων- είτε γίνονται ακόμη και εχθρικοί προς αυτά.

"Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε για την ιδέα μας αυτή με την έννοια, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σιτίζουν, φροντίζουν κοκ τα αδέσποτα ζώα, είναι μέρος της δουλειάς τους. Όμως σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων παραμένει αδιάφορη και ανάλγητη, οι Δήμοι αυτοί με το παράδειγμά τους, δίνοντας τόνους τροφή, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες, και συνεργαζόμενοι με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους απλούς πολίτες εθελοντές, παρακίνησαν και άλλους Δήμους να προβληματιστούν και να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθούν τα ζώα και τους εθελοντές", γράφει η ΠΦΠΟ.

Οι δήμοι που βραβεύει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δήμος Αθηναίων και ειδικότερα η Εντεταλμένη Σύμβουλος Σεραφίνα Αβραμίδου

Δήμος Σαρωνικού και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης

Δήμος Αλμωπίας και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης

Δήμος Αχαρνών και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος  Άγγελος Αραμπατζής

Δήμος Γαλατσίου και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Αγγελική Μαρία Ζήκου

Δήμος Λάρισας και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Το βραβείο που θα τους σταλεί είναι σε πάπυρο και το φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση ο σπουδαίος Χανιώτης ζωγράφος και αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης.