Η Πελλιώτισα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έσπασε διπλό ρεκόρ στην Κένυα! | PellaNews

Η Πελλιώτισα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έσπασε διπλό ρεκόρ στην Κένυα!

η φώτο από το makthes.gr

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Με 22 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Ναϊρόμπι της Κένυας (από 17 έως 22 Αυγούστου), μία διοργάνωση που αποτέλεσε την τελευταία μεγάλη της χρονιάς.

Η ομάδα μας αποτελείτο από 11 εξαιρετικούς αθλητές και 11 αθλήτριες, τους καλύτερους της Ελλάδας.

Η Πελλιώτισα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, αθλήτρια του ΑΑΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, έσπασε διπλό ρεκόρ, τόσο πανελλήνιο όσο και προσωπικό, το οποίο πέτυχε μόλις πριν από ένα δίμηνο, τον Ιούνιο του 2021, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών, στην κατηγορία της (επίδοση 23.77, με προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ 23.83). Δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και κατετάγη 10η στον κόσμο.

Τότε, τον περασμένο Ιούνιο έγινε η πρώτη αθλήτρια της κατηγορίας της που έτρεξε τα 200 μέτρα κάτω από τα 24.00 και αυτό επίσης αποτελεί ένα ιδιαίτερο δείγμα για τι αθλήτρια μιλάμε!  

Όσον αφορά το πανελλήνιο ρεκόρ, το προηγούμενο της κατηγορίας ήταν 24.00 και ανήκε στην Ανδριάνα Φέρρα από τις 8 Ιουλίου του 2007. Το έσπασε η εκ Πέλλας καταγόμενη Πολυνίκη (όνομα και…πράγμα θα λέγαμε), εν έτη 2021, με το εκπληκτικό 23.77.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, αλλά παρόλα αυτά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, καταφέρνοντας αυτό το διπλό ρεκόρ και δείχνοντας ότι το μέλλον είναι ανοικτό μπροστά της η ιστορία την περιμένει για να καταγράψει τις νέες της επιτυχίες!  

η φώτο από το e-koufalia.gr