Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Στη δικαιοσύνη ο Πρόεδρος των εργαζομένων-Τι συμβαίνει; | PellaNews

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Στη δικαιοσύνη ο Πρόεδρος των εργαζομένων-Τι συμβαίνει;

Στη δικαιοσύνη και ενώπιον του νέου εισαγγελέα πρόκειται να βρεθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος.

 

Ο λόγος είναι η Χειρουργική κλινική και η μη λειτουργία της, μετά από απόφαση των ιατρών του τμήματος να μην δέχονται περιστατικά. Κι αυτό γιατί δεν φτάνουν, ο αριθμός που επανδρώνει την Χειρουργική είναι κάτω του προβλεπομένου για να ανταποκριθεί σε χειρουργεία και οι εφημερίες πήγαιναν "σύννεφο", σε βαθμό που οι ανθρώπινες αντοχές έφταναν στα όρια τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει οτι όταν πάει ένα παιδάκι που έχει ανάγκη, έστω και ενός μικρού τραυματισμού, δεν αναλαμβάνουν το περιστατικό και στέλνουν τον μικρό ασθενή μαζί με τους γονείς του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα (Έδεσσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη). 

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, επειδή η κατάσταση δεν είναι υγιής, είναι τελείως "άρρωστη" και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό, το κατήγγειλε στη δικαιοσύνη. 

Έτυχε όμως πάνω στην αλλαγή του επικεφαλής του δικαστικού σώματος στα Γιαννιτσά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η κλήση του. Κάτι που έγινε όμως και κάτι που πρόκειται να γίνει, να βρεθεί ενώπιον του νέου εισαγγελέα, περί τα τέλη Οκτωβρίου. Και δεν θα είναι ο μόνος. Έχουν κληθεί να καταθέσουν και συνάδελφοι του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, από το ίδιο τμήμα που υπάγεται ο κ. Φωστηρόπουλος, δηλαδή από το τμήμα εκτάκτων, οι οποίοι έχουν λάβει ειδοποιήσεις απο τη δικαιοσύνη. 

Να θυμίσουμε οτι σε ανακοίνωση-καταγγελία με μια σειρά αιτημάτων προχώρησε το Σωματείο πριν λίγες μέρες και σας ενημέρωσε σχετικά το pellanews.gr (διαβάστε εδώ: https://www.pellanews.gr/topikagiannitsa/νοσοκομείο-γιαννιτσών-φωνάζουν-και-υπενθυμίζουν-πάλι-οι-εργαζόμενοι), μεταξύ των οποίων και το σχετικό αίτημα (για λειτουργία του χειρουργικού τομέα των ΤΕΠ).

Στην έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ, με ανάλυση όλων των αιτημάτων, με άγνωστες λεπτομέρειες. 

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος