Νοσοκομείο Γιαννιτσών: "Φτωχότερο" κατά 72 άτομα-Πρώτο σοκ με την αναστολή! | PellaNews

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: "Φτωχότερο" κατά 72 άτομα-Πρώτο σοκ με την αναστολή!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Κλίμα...κατάθλιψης επικράτησε σήμερα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς 72 εργαζόμενοι έλαβαν το χαρτί της αναστολής εργασίας τους, λόγω μη εμβολιασμού τους.

Εν αρχή, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι περίπου 140. Κατά τη διάρκεια όμως των προηγούμενων ημερών, οι μισοί εξ αυτών τελικώς εμβολιάστηκαν, προφανώς βλέποντας μπροστά τους το φάσμα της ανεργίας.

Υπήρξαν όμως κι αυτοί που επέμειναν και έβαλαν τη θέση και τη στάση τους πάνω από το θέμα βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα από σήμερα να βρίσκονται σπίτι τους.

Να διευκρινίσουμε κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό: Εάν κάποιος εργαζόμενος που βρίσκεται σε αναστολή, αποφασίσει και πράξει εμβολιασμό, τότε 14 ημέρες μετά επιστρέφει στην εργασία του.

"Ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν σταματά τίποτα", τόνισε στο pellanews.gr ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Σίμος Φωστηρόπουλος. 

Όπως καταλαβαίνετε, το...πάρτυ ξεκίνησε! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με όσους προσέτρεξαν στη δικαιοσύνη (όπως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Έδεσσας, που πήγαν απευθείας στον εισαγγελέα), αν και πρόσφατες αποφάσεις τόσο ενός Πρωτοδικείου στο Κιλκίς, όσο και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεν δημιουργούν κάποια ελπίδα για τους ανεμβολίαστους υγειονονομικούς, που πλέον βρίσκονται σε αναστολή.