Δήμος Σκύδρας: Γιατί παραιτήθηκε η κα Σημαιοφορίδου; | PellaNews

Δήμος Σκύδρας: Γιατί παραιτήθηκε η κα Σημαιοφορίδου;

Έκπληξη προκάλεσε η σημερινή υποβολή παραίτησης της γνωστής κι επιτυχημένης επιχειρηματία της Σκύδρας, Γεωργίας Σημαιοφορίδου.

Η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με μια λιτή αίτηση της δήλωσε την παραίτηση της, ουσιαστικά 8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η κα Σημαιοφορίδου, πρέπει να πούμε ότι στο διάστημα αυτό ήταν από τις τυπικότερες παρουσίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχε, όπως αυτό της ΔΕΥΑΣ, δείχνοντας μάλιστα από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αρκεστεί σε μια απλή συμμετοχή στα κοινά, αλλά θα δώσει τη δική της μάχη για αυτό που πιστεύει καλύτερο για τον τόπο της. 

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό ήταν αυτή που στάθηκε από πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων, στο πρόβλημα της ΔΕΥΑ με το τεράστιο χρέος της. 

Πράγματι είναι έκπληξη η επιλογή της να δώσει, τόσο γρήγορα, τέλος στην συμμετοχή της στο ΔΣ του Δ. Σκύδρας όμως κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί και η αιτία αυτής της απόφασης. Οι προσωπικοί λόγοι σαφώς κι εμπεριέχουν ένα μυστήριο όμως πιστεύουμε ότι η κα Σημαιοφορίδου θα αιτιολογήσει την συγκεκριμένη επιλογή με την πρώτη ευκαιρία. 

Μετά λοιπόν την παραίτηση του κ. Καραγιάννη Μιχάλη, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός ΔΣ από την πρώτη στιγμή και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αλατζά, προ δύο μηνών περίπου,  άλλη μια παραίτηση έρχεται να «ταράξει» τα νερά της αντιπολίτευσης στον Δήμο Σκύδρας. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών αυτός που αντικαθιστά την κα Σημαιοφορίδου είναι μια παλιά «καραβάνα» στα έδρανα του ΔΣ, ο κ. Στέλιος Μηνάς από τα Καλύβια. Σύμφωνα με την διαδικασία η αποδοχή της παραίτησης γίνεται την επομένη της κατάθεσης της, με τον κ. Μηνά να ενημερώνεται για την εξέλιξη και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα ορίζεται ημερομηνία για την ορκωμοσία στο Δημαρχείο.  

 

Ο Στέλιος Μηνάς