close search results icon

Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε ένοπλη επίθεση στο Νακάνο της Ιαπωνίας

Βίντεο στο δίκτυο NHK δείχνει αστυνομικούς να φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα και να κουβαλούν ασπίδες.

Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στο Νακάνο της κεντρικής Ιαπωνίας, σε μια ήσυχη αγροτική περιοχή. Ο δράστης, που φέρει μαχαίρι και τουφέκι, έχει εισβάλει σε κτίριο, όπου φέρεται να έχει τραυματίσει και ένα τέταρτο άτομο. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή του.

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, μάρτυρας είπε ότι μια γυναίκα έπεσε νεκρή. Ο ύποπτος την καταδίωξε και την τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των δύο αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο με περιπολικό. Ο μάρτυρας είπε ότι ρώτησε τον ύποπτο γιατί της επιτέθηκε και εκείνος απάντησε ότι ήθελε να τη σκοτώσει, μετέδωσε το δίκτυο NHK. Πάντως, δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες για τον ύποπτο και το κίνητρο.

Τα τρία θύματα μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας, ενώ οι αστυνομικοί κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα. Ένα τέταρτο άτομο που τραυματίστηκε δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί, επειδή βρισκόταν κοντά στον ύποπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Βίντεο στο δίκτυο NHK δείχνει αστυνομικούς να φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα και να κουβαλούν ασπίδες, ενώ κοντά βρίσκεται και ένα ασθενοφόρο. Η αστυνομία περιέγραψε τον ύποπτο ως άνδρα που φορούσε στολή παραλλαγής, καπέλο, μάσκα και γυαλιά ηλίου και κάλεσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή να μείνουν στα σπίτια τους.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία. Έχει αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο των όπλων και μόνο ελάχιστα εγκλήματα που σχετίζονται με όπλα ετησίως. Αλλά τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν ορισμένες υψηλού προφίλ υποθέσεις που αφορούσαν τυχαία μαχαίρια σε μετρό και εμπρηστικές επιθέσεις, και υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τα αυτοσχέδια όπλα και τα εκρηκτικά.

πηγή: efsyn.gr

φώτο: Yosuke Mizuno/Kyodo News via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ