close search results icon

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μπορούν να σώσουν την παρτίδα

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό δίδυμο μάς… άνοιξε την όρεξη πέρυσι με τις μεγάλες εμφανίσεις στα Grand Slam.

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μπορούν να σώσουν την παρτίδα

Το ελληνικό «ναυάγιο» στο US Open παραμένει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη Νέα Υόρκη.

Ως το μοναδικό ελληνικό μέσο που καλύπτει από κοντά τη διοργάνωση, έχουμε... βαρεθεί να ακούμε την ερώτηση «τι έπαθαν ο Στέφανος και Μαρία», αλλά και να δεχόμαστε βλέμματα «λύπησης» συναδέλφων από όλο τον πλανήτη.

Καλή πρόθεση, βέβαια, έχουν οι άνθρωποι, μέχρι και πρόταση από την Ισπανία να πάρουμε ως δανεικό τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα μάς έγινε (και δεν θα μας χάλαγε καθόλου!).

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό δίδυμο μάς… άνοιξε την όρεξη πέρυσι με τις μεγάλες εμφανίσεις στα Grand Slam. Και, φυσικά, κέρδισε την εκτίμηση όλου του τενιστικού κόσμου, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις να είναι τεράστιες.

Αρκεί μια σύγκριση με την περσινή συγκομιδή στα majors για να καταλάβετε και το μέγεθος της απογοήτευσης: πέρυσι είχαμε έναν τελικό, τρεις ημιτελικούς, έναν τρίτο γύρο, έναν δεύτερο και δύο πρώτους, ενώ φέτος περιοριστήκαμε σε έναν ημιτελικό, δύο φάσεις «16», δύο τρίτους γύρους, δύο δεύτερους και έναν πρώτο.

Δεν είναι εύκολο να είσαι σταθερά πρωταγωνιστής στα σλαμς και αυτό κάνει τους Big 3 να ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους παίκτες. Ακόμα και αυτοί, όμως, έχουν περάσει τις κρίσεις τους, ειδικά όταν ήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα τραυματισμών. Γιατί έχουμε ξεχάσει ότι ο Τσιτσιπάς χειρουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον αγκώνα, μόνο ναι μόνο επειδή έκανε εκείνη τη μεγάλη πορεία στη Μελβούρνη.

Το βέβαιο είναι, όμως, ότι και οι δύο πρέπει να δουλέψουν περισσότερο ψυχολογικά, για να αντέξουν το βάρος και τις απαιτήσεις της κορυφής. Η Μαρία παραδέχτηκε ότι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές όταν ανέβηκε στο Νο.3, γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί την επιτυχία.

Λογικό, αφού πρόκειται για μια τενίστρια που άκουγε επί χρόνια ότι παίζει με... μέσο και όλα της ήρθαν πολύ ξαφνικά. Πέρασε ο καιρός, όμως, και πρέπει να μάθει να ζει με το άγχος του φαβορί. Να ξέρει ότι παίκτριες σαν τη Τσιγού Γουάνγκ θα μπαίνουν μέσα στο γήπεδο με «λυμένο» χέρι και θα βγάζουν winners από παντού!

Ο Στέφανος, από την πλευρά του, θα πρέπει να διώξει πολλά από τα φαντάσματα που τον κυνηγούν, όπως συγκεκριμένοι αντίπαλοι, συγκεκριμένα γήπεδα και διοργανώσεις, να μείνει στο παρόν. Και στο παρόν, είναι No.2 στο Race, δηλαδή θεωρητικά έχει πιθανότητες να ολοκληρώσει τη σεζόν στο Top 2.

Δυστυχώς, θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το Νο.1 αν πήγαινε καλά στη Νέα Υόρκη, αλλά μάλλον και αυτό ήταν ένα από τα πολλά πράγματα που ήταν στο κεφάλι του όταν μπήκε στη μάχη του US Open. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η πρωτοφανής εικόνα στα δύο πρώτα σετ κόντρα στον Ντανιέλ Γκαλάν;

Η σεζόν, πάντως, δεν έχει τελειώσει ακόμα και το ελληνικό δίδυμο έχει περιθώρια να... πάρει το αίμα του πίσω. Ακόμα και αυτό να μη γίνει, θα κάνουν ανασύνταξη των δυνάμεών τους και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τη νέα χρονιά θα το βρουν...

Οι απαιτήσεις και προσδοκίες μας είναι μεγάλες και για τους δύο, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει η Ελλάδα δύο Τοπ 10 τενίστες. Έστω και χωρίς Grand Slam τίτλο (ακόμα)...

πηγή: sdna.gr (Βίκυ Γεωργάτου). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ