close search results icon

Τζάκρη: Η Πέλλα δεν θα ξεχάσει

Τζάκρη: Η Πέλλα δεν θα ξεχάσει

Η δήλωση της βουλευτού Πέλλας:

 Η γη της Έδεσσας υποδέχτηκε και κήδεψε τον δικό της ήρωα Θεόδωρο Χαραλαμπίδη.

Με απέραντο σεβασμό και αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας παραβρέθηκα στην κηδεία του Ανθυπασπιστή Θεόδωρου Χαραλαμπίδη που θυσιάστηκε για τον Ελληνισμό στην γη της Κύπρου, πέφτοντας μαχόμενος στην μάχη της ΕΛΔΥΚ που κράτησε ζωντανή την Λευκωσία στις 16-8-1974.

Αυτή η τελετή άργησε 51 χρόνια κι αυτό δείχνει την βαρβαρότητα και το μίσος των κατακτητών που όλα αυτά τα χρόνια δεν επέτρεπαν το αυτονόητο, δηλαδή την απόδοση του νεκρού στην οικογένειά του.

Εκατοντάδες Ελληνοκύπριου και Έλληνες εξακολουθούν να αναζητούν ακόμη τα λείψανα των ηρώων τους 51 χρόνια μετά.

Η κατοχή της Βόρειας Κύπρου πρέπει να τερματιστεί και η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει ανάστημα στην Ευρώπη να το απαιτήσει και να το πετύχει.

Η μόνη χαρά που αισθάνθηκα σήμερα ήταν η ανακούφιση που αισθάνθηκαν οι συγγενείς οι φίλοι και οι συμπολεμιστές του Θεόδωρου Χαραλαμπίδη γιατί έκλεισε μέσα τους ένας τεράστιος κύκλος οδύνης και αγωνίας για τον δικό τους νεκρό.

Η Πέλλα δεν θα ξεχάσει.

Η Ελλάδα δεν θα ξεχάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ