close search results icon

Βρετανικό Μουσείο μετά την απρέπεια Σούνακ: «Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τα Γλυπτά συνεχίζονται»

Βρετανικό Μουσείο μετά την απρέπεια Σούνακ: «Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τα Γλυπτά συνεχίζονται»


Κανονικά συνεχίζονται οι συζητήσεις Ελλάδας-Βρετανικού Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως δηλώνει εκπρόσωπός του στον απόηχο της απρέπειας του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το unfair του Βρετανού πρωθυπουργού, που έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως στα ΜΜΕ ,, ήρθε μετά τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο BBC, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Τι λέει ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά

«Η θέση του Βρετανικού Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια "σύμπραξη για τον Παρθενώνα" συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». «Πιστεύουμε ότι μια μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους θα πετύχει τη σωστή ισορροπία έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όζμπορν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα» που θα προβλέπει την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αντάλλαγμα αρχαιότητες που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

iefimerida.gr

Φωτογραφία αρχείου: AP / Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ