close search results icon

Χατζηδάκης: «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού»

Ο νέος κατώτατος μισθός. 

Η ανεύρεση και η απόδοση ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο ίδιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι από τις 27 χώρες στην ΕΕ, οι 22 έχουν κατώτατο μισθό και είμαστε πλέον στη 10η θέση. «Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ψίχουλα σε συσκευασία δώρου δεν έχω δει ποτέ, είναι η απάντησή μου στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε κληθείς να σχολιάσει το πώς υποδέχθηκε η αντιπολίτευση την αύξηση.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν και οι παράλληλες συντάξεις. «Κληρονομήσαμε ένα βουνό στον ΕΦΚΑ. Πιστεύω πως δώσαμε λύσεις» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Ο νέος κατώτατος μισθός

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από 1η Απριλίου. Ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου θα κυμαίνεται στα 780 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «αύξηση που επιβάλλεται από τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «η αύξηση λαμβάνει υπόψη το χρέος στήριξης των εργαζομένων ιδιαίτερα.

screenshot-15-X6mVg.png

Ο κατώτατος μισθός

Όπως είπε τώρα ο κατώτατος μισθός είναι 713 ευρώ, αυξημένος κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Διευκρίνισε, ότι «με τον κατώτατο μισθό αμείβονται 585.000 σε σύνολο 2,5 εκατ. εργαζομένων που είναι στο ΕΡΓΑΝΗ. Είναι μειωμένοι κατά 60.000 σε σχέση με το 2021 γεγονός που δείχνει τη δυναμική της οικονομίας καθώς τώρα αυτή παίρνουν υψηλότερες αμοιβές».

πηγή: ot.gr (Οικονομικός Ταχυδρόμος)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ