close search results icon

Υιοθετήστε Σύγχρονη Διακόσμηση με Αριστοκρατικά Στοιχεία

Υιοθετήστε Σύγχρονη Διακόσμηση με Αριστοκρατικά Στοιχεία

Η προσιτή πολυτέλεια οποιουδήποτε τομέα, αποτελεί φανερό ή ανομολόγητο πόθο του κάθε ανθρώπου, αφού η φύση μας είναι τέτοια που δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε συνθήκες “περιποίησης” και υψηλών προδιαγραφών, πόσο μάλλον όταν μπορούμε να τις αποκτήσουμε με πολύ λιγότερη προσπάθεια και κυρίως χρηματικό κόστος.

Ο κανόνας αυτό δε θα μπορούσε να εξαιρείται από το μέρος που αποτελεί το προσωπικό μας καταφύγιο και περνάμε τις περισσότερες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, δηλαδή τον προσωπικό μας χώρο, το σπίτι μας. Πλέον, διαθέτουμε πολύ περισσότερα μέσα ώστε να δώσουμε στο εσωτερικό το ύφος που επιθυμούμε υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο ρεύμα διακόσμησης/αρχιτεκτονικής, καθώς και να διαμορφώσουμε μια ατμόσφαιρα σύγχρονη, με έντονα στοιχεία εξέχουσας αισθητικής, σε χαμηλό κόστος.

Μερικά στοιχεία - κλειδί, που προσθέτουν αριστοκρατικές πινελιές σε ένα κατά τα άλλα εκσυγχρονισμένο και μοντέρνο περιβάλλον, είναι τα εξής:

● Δέρμα & Μετάξι:

Παίξτε και συνδυάστε με δερμάτινες επικαλύψεις στα κύρια έπιπλα του εσωτερικού χώρου (καναπέδες, πολυθρόνες, κλπ) με μετάξι σε πλούσια χρώματα στα συμπληρωματικά υφάσματα, όπως μαξιλάρια, ριχτάρια κουρτίνες ή κλινοσκεπάσματα, επιτυγχάνοντας κομψή πολυτέλεια.

● Ξύλο & Μάρμαρο:

Τα μαρμάρινα έπιπλα από την εταιρεία Home & Objects αλλά και γενικότερα το μάρμαρο σε κάθε είδος επιφάνειας, όπως πάγκους και τζάκια ακόμα και δάπεδα, είναι από τα πιο διαχρονικά χαρακτηριστικά διακόσμησης συνδεδεμένα με την απτή πολυτέλεια, ενώ έρχονται και σε ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα.

Από την άλλη, ξύλινες λεπτομέρειες και φινιρίσματα, σε μέρη και πτυχώσεις επίπλων όπως τραπέζια, κρεβάτια, αναβαθμίζουν άμεσα το επίπεδο της αριστοκρατίας του χώρου. Αν μάλιστα αυτές ενισχυθούν με φινιρίσματα φύλλων χρυσού, μπορούν να αποτελέσουν εντυπωσιακά εστιακά στοιχεία.

● Γυαλί & Κρύσταλλο:

Τα γυάλινα και κρυστάλλινα διακοσμητικά στοιχεία (βάζα, σκεύη, απλίκες, κηροπήγια, φωτιστικά - πολυέλαιοι, κλπ) , είναι αξεσουάρ συνδεδεμένα άρρηκτα με τη φινέτσα.

Εδώ, θα μπορούσαμε να εντάξουμε και τους καθρέφτες. Επιτοίχιοι, μεγάλοι και περίτεχνοι, στρατηγικά τοποθετημένη ώστε να αντανακλούν το φως και να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, αλλά και η ενσωμάτωσή τους σε μικρότερες επιφάνειες, προσθέτουν σε οποιονδήποτε χώρο μεγαλοπρέπεια.

Ακόμη και αν δεν έχετε κληρονομήσει τέτοια αντικείμενα από τους γονείς ή τους παππούδες σας, μπορείτε εύκολα να τα αναζητήσετε στην πληθώρα παλαιοπωλείων και καταστημάτων μεταχειρισμένων ειδών.

● Πλακάκια & Μοκέτες:

Το δάπεδο του χώρου, είτε από την κατασκευαστική του είτε από τη διακοσμητική του οπτική, μπορεί να μεταμορφώσει την αίσθηση του χώρου, εφ’όσον λόγω της έκτασής του κυριαρχεί.

Οι σύγχρονες τεχνικές μας έχουν προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από περίτεχνα πλακάκια, με μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, και παιχνιδιάρικα μοτίβα, που γίνονται το επίκεντρο ενδιαφέροντος κάθε χώρου.

Ακόμη, αν το ίδιο το δάπεδο δε συναντά τις προσδοκίες σας, μπορείτε να αποκτήσετε το επιθυμητό κλίμα, προσθέτοντας χαλιά σε βαθιά χρώματα και λεπτομερή μοτίβα, που να συμβαδίζει με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα, ενώ μπορείτε να πειραματιστείτε και με τη σύνθεσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ