close search results icon

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την επιχορήγηση του έντυπου τύπου

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την επιχορήγηση του έντυπου τύπου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του έντυπου τύπου, προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες που τους έχουν δημιουργηθεί, από την ενεργειακή κρίση.

Την ρύθμιση υπερψήφισαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών» ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Υπεραμυνόμενος στης τροπολογίας, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε ότι «ο έντυπος τύπος δοκιμάζεται σκληρά, τόσο εξαιτίας της μείωσης της κυκλοφορίας τους, όσο και της αύξησης των λειτουργικών τους εξόδων λόγω της ενεργειακής κρίσης».

«Η κυβέρνηση με τη τροπολογία, θέλει να βοηθήσει τον έντυπο τύπο και τις εφημερίδες που κάνουν αγώνα για να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους, με την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και την επιδότηση του δημοσιογραφικού χαρτιού», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη και ανεκχώρητη, εφαρμόζεται οριζόντια, ενώ με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σε σύντομο διάστημα, θα καθορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

« Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οριζόντια και ουσιαστικά όλες οι επιχειρήσεις του έντυπου τύπου και αυτό συνιστά απόδειξη της αναγνώρισης μας για την ανάγκη ενίσχυσης του πλουραλισμού στην ενημέρωση.

Η τροπολογία αυτή είναι ένα μόνο κομμάτι από την συνολική εργαλειοθήκη μας για τη στήριξη του έντυπου τύπου και κυρίως του περιφερειακού, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την δημιουργία Καζίνο στο Ελληνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ