close search results icon

Υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25 ο Δ. Ζερβουδάκης

«Οι Καϊλήδες είναι σαν τους Πάτσηδες...».

Την προσχώρηση στο ΜέΡΑ25 και την υποψηφιότητα στη Β’ Θεσσαλονίκης, του γνωστού τραγουδοποιού και προέδρου του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδας, Δημήτρη Ζερβουδάκη, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μέτωπο προοδευτικής προγραμματικής διακυβέρνησης

Ο κ. Βαρουφάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε απηύθυνε πρόσκληση στη βάση των «προοδευτικών» κομμάτων «να πιέσουν τις ηγεσίες τους» να πάρουν θέση στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για τη συγκρότηση ενός «μετώπου» προοδευτικής, προγραμματικής διακυβέρνησης, πριν από τις εκλογές.

«Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή ότι, σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος προσωποποιεί και εκπροσωπεί την ενότητα στη βάση, το συνδυασμό του πολιτισμού και τις κινηματικής δραστηριότητας σε όλους τους χώρους χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαγκωνισμούς. Είναι χαρά και τιμή μου να καλέσω τον Δημήτρη Ζερβουδάκη ο οποίος προσχωρεί στο ΜέΡΑ25 και να τον ευχαριστήσω που δέχθηκε την πρότασή μας να είναι υποψήφιος του ΜέΡΑ25 στη Β’ Θεσσαλονίκης» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το Qatargate, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ότι με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε κάθε σκάνδαλο, είτε σε ευρωπαϊκό, είτε σε εθνικό επίπεδο, με «τους Καϊλήδες και τους Πάτσηδες» ασχολείται η Δικαιοσύνη, αλλά την πολιτική ευθύνη την έχουν οι ηγεσίες και πρόσθεσε:

Ο τελευταίος τροχός της αμάξης

«Οι Καϊλήδες είναι σαν τους Πάτσηδες, ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, δεν είναι δική μας δουλειά, δεν είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς, δικαστές. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης της ευρωπαϊκής, της ελληνικής, να δει τι θα κάνει με την Καϊλή, να δει τι θα κάνει με τον Πάτση. Εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την πολιτική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη για τον Πάτση είναι, ο κ. Τσίπρας ο κ. Μητσοτάκης, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο ένας, με το σύστημα «Ηρακλής» ο άλλος».

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι οκτώ μήνες από τότε που κατέθεσε την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για τα «κόκκινα» δάνεια, την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, την μείωση του ΦΠΑ στο 15%, την παύση των εξορύξεων κ.α., ως βάση για προγραμματικό διάλογο, τα «αυτοαποκαλούμενα, ως προοδευτικά» κοινοβουλευτικά κόμματα τηρούν σιγή ιχθύος», ενώ από την άλλη πραγματοποιείται «η «υπερψήφιση του επιδόματος καταστολής των εξακοσίων ευρώ, την ώρα που κατέληγε ο Κ. Φραγκούλης» και πρόσθεσε:

Να πιέσουν τις ηγεσίες τους

«Καλούμε τη βάση, τους ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, που μπορούν να προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ή στο ΚΚΕ, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να πιέσουν τις ηγεσίες τους, να πιέσουν π.χ. την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. σε όλα αυτά τα ζητήματα και ιδίως στο θέμα της συγκρότησης ενός πραγματικού προοδευτικού μετώπου, το οποίο θα στηρίξει μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα πραγματικά προοδευτικό, ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας, παραπέμποντας σε διάλογο μετά τις εκλογές και αναλόγως αποτελεσμάτων, «καταστρατηγεί κάθε έννοια της Αριστεράς», ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι κόμμα, το οποίο να διεκδικεί θέση μέσα στο προοδευτικό τόξο». Πρόσθεσε, ότι το κόμμα του απευθύνει την ίδια πρόταση για «προοδευτικό μέτωπο» και σε εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, οργανώσεις, κινήματα.

«Η ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην κρίση»

Ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την κατεύθυνση που έχει πάρει η Ε.Ε. και τους «σαράντα χιλιάδες εγγεγραμμένους στα τεφτέρια της Ε.Ε λομπίστες», που «κατοικοεδρεύουν» στις Βρυξέλλες, ως εκπρόσωποι «σκοτεινών» δυνάμεων, πολυεθνικών, ανελεύθερων καθεστώτων και προωθούν τις θέσεις τους, δελεάζοντας με « χλιδή, δισεκατομμυρίων ευρώ» κομισάριους, ευρωβουλευτές και τεχνοκράτες και πρόσθεσε :

«Αυτή είναι η Ε.Ε. Είναι ένα καρτέλ μεγάλων επιχειρήσεων. Θυμάστε, το 2015, οι «Μένουμε Ευρώπη», οι «Βάστα Γερούν», η αντιπολίτευση, τότε, μου επιτίθονταν γιατί τα έβαλα, λέει ,με την Ευρώπη. Ποιος είναι η Ευρώπη; Αυτός ο ορυμαγδός της διαφθοράς, η ΕΚΤ που τυπώνει πέντε τρισεκατομμύρια ευρώ για τους τραπεζίτες, την ώρα που επιβάλλει λιτότητα στους πολλούς. Ο Ντάϊσεμπλούμ, Ο Σόιμπλε, ο Μακρόν, ο Σόλτς; Αυτοί είναι η Ευρώπη; Αυτοί καταστρέφουν την Ευρώπη. Αυτοί έφεραν την Ευρώπη εκεί που την έφεραν σήμερα».

«Για τη διαφθορά στις Βρυξέλλες είναι υπεύθυνοι όλοι οι «Μένουμε Ευρώπη» σύμφωνα με τους οποίους, ο ευρωπαϊσμός τι σημαίνει; Ναι, σε όλα, σε αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς. Για αυτό η θέση μας στο ΜέΡΑ είναι ευρωπαϊκή, δίπλα στη ρεαλιστική, ανυπακοή» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου του κ. Βαρουφάκη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κ. Φραγκούλη.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ