close search results icon

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κατανοητή η πικρία Σκούμα – Κυβερνητική απόφαση η αλλαγή ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κατανοητή η πικρία Σκούμα – Κυβερνητική απόφαση η αλλαγή ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

«Θα πρέπει να γίνει σεβαστή η κυβερνητική απόφαση και ο συλλογικός στόχος της» επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αποκλειστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ και κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης αποτελεί η αλλαγή ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αιφνιδιαστική αποπομπή του Κωνσταντίνου Σκούμα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν «η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Σχολιάζοντας τη δήλωση με αιχμές του κ. Σκούμα μετά την απόπομπή του οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «είναι κατανοητή ασφαλώς κι η ανθρώπινη πικρία αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστή η κυβερνητική απόφαση και ο συλλογικός στόχος της».

Αιχμές Σκούμα
Νωρίτερα με γραπτή του δήλωση ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας, απάντησε με αιχμές στην αποπομπή του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός».

Επίσης κάνει λόγο για «έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου».

«Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά» καταλήγει ο κ. Σκούμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ