Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς - Έχουμε τριπλασιάσει τους ψυχολόγους στα σχολεία
«Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς» προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι θα γίνουν και προσλήψεις αναπληρωτών.
Η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπενθύμισε ότι και πέρυσι έγιναν 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών κάνοντας λόγο για 47.000 αναπληρωτές πολλών ειδικοτήτων όπως σχολικός νοσηλευτής ή παράλληλη στήριξη σε παιδιά, οι οποίοι εντάχθηκαν πέρυσι στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στα επαγγελματικά λύκεια σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά πηγαίνουν σε αυτά ενώ έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση» της τάξης του 27%.
«Ξεκινήσαμε έναν εθνικό διάλογο με ανεξάρτητη επιτροπή από τον Φεβρουάριο. Σκοπός είναι τον Νοέμβριο να παραδοθεί από την ανεξάρτητη επιτροπή, άνω των 100 ατόμων όλων των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ένα πόρισμα πώς θα θέλαμε το σχολείο» σημείωσε η Σ. Ζαχαράκη.
Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την άποψη οι πανελλαδικές «να μην είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπεις στα πανεπιστήμια» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί».
Αναφερόμενη στην πίεση που βιώνουν οι μαθητές αυτές τις ημέρες λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων υπενθύμισε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1550 στην οποία «κάθε μέρα λαμβάνουμε 120-160 τηλεφωνήματα».
«Θέλουμε να αυξήσουμε τους ψυχολόγους στα σχολεία»
«Πλέον και από τον Σεπτέμβριο έχουμε ενσωματώσει στον σχεδιασμό μας και ψυχολογική υποστήριξη γονέων με το connected parents ώστε να ξέρουν και οι γονείς ότι υπάρχει κάποιος να τους ακούσει» δήλωσε η Σ. Ζαχαράκη κάνοντας παράλληλα λόγο για ειδικά σεμινάριά από ψυχολόγους και σχολικούς ψυχολόγους για εκπαιδευτικούς και παιδιά.
«Θέλουμε να αυξήσουμε τους ψυχολόγους στα σχολεία. Τώρα έχουμε μία φορά την εβδομάδα σε πολλά δημόσια. Είναι λίγο», σημείωσε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «πολλές φορές δεν μας φτάνουν οι σχολικοί ψυχολόγοι στους πίνακες. Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει τους πίνακες. Έχουμε σχεδόν τριπλασιάσει τον αριθμό των ψυχολόγων από το 2020 στα σχολεία».
ΣΧΟΛΙΑ