Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες – Ετοιμάζονται να κλείσουν δρόμους

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης με αίτημα την πληρωμή των επιδοτήσεών τους, που, όπως τονίζουν, καθυστερεί από το σκάνδαλο που έχει προκύψει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα δεν αποκλείουν να κλείσουν με τα τρακτέρ τους την κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών.
Περισσότεροι από 40 αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκονται επί της οδού Μοναστηρίου. Εκπρόσωποί τους συζήτησαν με την προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη.
Λίγες ώρες μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου Χρήστος Τσιλιάς, δήλωσε: «Είδαμε μια αρνητική στάση στα αιτήματά μας. Λόγω του ότι μας ζητούν να βάλουμε αριθμό ταυτότητας ακινήτου, κάτι που δεν μας δίνει ο ιδιοκτήτης, δεν μπορούμε να κάνουμε τις αιτήσεις για την επιδότηση. Δεν πετύχαμε κάτι ουσιαστικό με την συνάντηση που είχαμε. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ της Δευτέρας στη Θέρμη».
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα (4/8) στις 22.00 θα γίνει σύσκεψη των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Θέρμη. Εκεί θα αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποκλείσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και μάλιστα εν μέσω της καρδιάς της τουριστικής σαιζόν.
«Αν δεν δικαιωθούμε ο αποκλεισμός δρόμων είναι μονόδρομος»
«Αν δεν δικαιωθούμε ο αποκλεισμός δρόμων είναι μονόδρομος. Οι κινητοποιήσεις μας θα γίνουν πιο δυναμικές. Θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο αποκλεισμού του αεροδρομίου ή να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό όταν έρθει στη ΔΕΘ. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Έχουν κάνει πλέον πιο δαιδαλώδεις τις δηλώσεις», δήλωσε ο Γρηγόρης Στύλος, αγρότης από την Επανομή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσιλιάς «με τα όσα ίσχυαν, η πρώτη δόση των επιδοτήσεων έμπαινε στα τέλη Οκτώβρη. Τα πέντε τελευταία χρόνια μας πληρώνουν έναντι και όλα πάνε πίσω. Γιατί εμείς έχουμε και άλλα έξοδα για την παραγωγή. Οι δηλώσεις έπρεπε από τον Μάιο να έχουν ολοκληρωθεί για να μπορέσουν μετά να κατατεθούν τα χρήματα. Τα χωράφια έχον 13ψήφιο νούμερο. Έτσι τα δηλώναμε. Επίσης ελέγχονται από δορυφόρο και από επιτόπιες έρευνες. Τώρα πάνε να καλύψουν τα δικά τους λάθη για τα βοσκοτόπια και μας αλλάζουν το σύστημα».
Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αγρότες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας.
*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Νεκρός σε οικοδομή εντοπίστηκε 55χρονος άνδρας στη Λάρισα
02 Αυγούστου 2025
ΣΧΟΛΙΑ