Και τώρα οι δύο τους..!! | PellaNews

Και τώρα οι δύο τους..!!

Σάκης Χατζηδημητρίου και Χρήστος Μπάτσης θα είναι οι δύο μονομάχοι της επόμενης Κυριακής για τον Δήμο Αλμωπίας. 

Όπως γνωρίζουμε από χθες το βράδυ οι δύο υποψήφιοι κατάφεραν να περάσουν στο Β' γύρο αφήνοντας πίσω τους Δημήτρη Μπίνο και Νίκο Παρούτογλου. Έτσι οι δύο άντρες θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο δημαρχικό θώκο, ωστόσο οπως απαιτεί ο Κλεισθένης αμφότεροι θα χρειαστούν συνεργασίες με τους συνυποψηφίους τους που έμειναν εκτός Β γύρου. 

Για να γίνουμε όμως πιο αναλυτικοί, ο Σάκης Χατζηδημητρίου συγκέντρωσε το 27,88% των ψήφων και εξέλεξε 8 δημοτικούς συμβούλους, σε απόσταση αναπνοής ο Χρήστος Μπάτσης έφτασε στο 26,87% εκλέγοντας 7 δημοτικούς συμβούλους ενώ οι Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου εξέλεξαν από 6 υποψηφίου αμφότεροι. 

Δείτε τα αποτελέμσατα:

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α. - Ενωμένοι για την Αλμωπία  27,88%    5.486

ΜΠΑΤΣΗΣ Χ. - ΑΛΜΩΠΙΑ, ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ  26,89%    5.290

ΜΠΙΝΟΣ Δ. - Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ  23,34%  4.593

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ Ν. - ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ  20,51%  4.035

ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ Σ. - ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 1,38%  272

Από την ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων προκύπτουν δύο ερωτήματα, το πρώτο αφορά τη μετακίνηση των ψηφοφόρων των Δημήτρη Μπίνου και Νίκου Παρούτογλου και το δεύτερο τις συνεργασίες που θα υπάρξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η πλειοψήφια απαιτεί 14 με 15 Δημοτικούς Συμβούλους από τους 27. Επομένως προκύπτει μια εξίσωση για δυνατούς λύτες αναφορικά με την διοίκηση του Δήμου.