close search results icon

Αναχώρησαν, από το Διοικητήριο Έδεσσας, φορτηγά με 36 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Ευχαριστώ από καρδιάς όσους συνέδραμαν»

Αναχώρησαν, από το Διοικητήριο Έδεσσας, φορτηγά με 36 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Συγκινητικό είναι το κύμα αλληλεγγύης κατοίκων, φορέων και επιχειρήσεων της Πέλλας που έσπευσαν να συνδράμουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στο κάλεσμα αλληλεγγύης, που απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Το φουαγιέ του Διοικητηρίου κατακλύσθηκε από αμέτρητες κούτες, με χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσέφεραν ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Μικρασιατών Περαίας Πέλλας, ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Παρασκευή» Ζέρβης, η Ιστορική και Λαογραφική Εστία Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες», ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας «Αργοναύτες», ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας, ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Εδεσσαϊκός», ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, φαρμακοποιοί αλλά και πάρα πολλοί μεμονωμένοι πολίτες. Σημαντικότατη ήταν η συνεισφορά επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, του Εμπορικού Συλλόγου Εδέσσης ενώ ο Όμιλος Επιχειρήσεων Ναυρινιάδη διέθεσε τρόφιμα και 3 φορτηγά της Εταιρίας, για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αναχωρεί οδικώς για Τουρκία, μαζί με τα είδη που συγκεντρώθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά απεστάλησαν 36 τόνοι προϊόντων κάθε είδους, μαζί με τα αγαθά που συγκέντρωσε και ο Δήμος Έδεσσας, στο Δημαρχείο της πόλης.

a.JPG
aa.JPG

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, εμφανώς συγκινημένοι από την θερμή ανταπόκριση των ανθρώπων, τόνισαν ότι η συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ευχαρίστησε από καρδιάς τους πολίτες, τους φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής, για την πολύτιμη συνεισφορά τους τονίζοντας: «Η Π.Ε. Πέλλας είναι συγκινητικά παρούσα σ’ αυτή την, πρωτοφανούς μεγέθους, ανθρώπινη τραγωδία, που έπληξε το λαό της γειτονικής χώρας. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί και εκατομμύρια οι άστεγοι άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι, που στερούνται ακόμη και βασικά αγαθά. Ευχαριστώ όλους και έναν – έναν ξεχωριστά τους συμπολίτες μου, γιατί συνέδραμαν με προθυμία και αμεσότητα, ακόμη και από το υστέρημά τους, στο κάλεσμά μας για προσφορά αλληλεγγύης στα θύματα της βιβλικής καταστροφής. Ευχαριστώ και τους εργαζομένους στις υπηρεσίες μας, για τη βοήθειά τους στη συλλογή και μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης. Τέτοιες ώρες, προτάσσουμε το φιλότιμό μας και εκφράζουμε με πράξεις, την αλληλεγγύη και ανθρωπιά, που διακρίνει πάντα τους Έλληνες, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ