close search results icon

Τιμή ρεκόρ 4.100 ευρώ για μια κασετίνα με 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας

Τιμή ρεκόρ 4.100 ευρώ για μια κασετίνα με 15 κεράσια σπάνιας ποικιλίας

Κεράσια της ποικιλίας Junoheart πουλήθηκαν στην τιμή των 600.000 γεν, κοινώς έναντι 4.100 ευρώ, στην αγορά του Χατσινόχε.

Καθώς το κάθε κουτί περιλαμβάνει 15 μόνο κεράσια -που αποκαλούνται Aomori Heartbeat, το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας. Aυτό σημαίνει πως το κάθε κεράσι κόστισε 273 και κάτι ευρώ!

Το ποσό αυτό ξεπέρασε κατά πολύ το περασμένο ρεκόρ των 450.000 γεν που σημειώθηκε πέρυσι. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι ανέπτυξε τη νέα αυτή ποικιλία κερασιών το 2019.

Ο μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η Ναγκατσούκα Σέικα, εταιρεία χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα τον νομό Τσίμπα, η οποία ήταν και πέρυσι η κερδισμένη της δημοπρασίας.

«Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ανέφερε η Κιόκο Ναγκατσούκα, πρόεδρος της εταιρείας.

«Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα» είχε πει στην περυσινή δημοπρασία η ίδια.

kot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ