close search results icon

Δ.Σ Αλμωπίας: Συνεδρίαση σε προεκλογικό "φόντο"

Δ.Σ Αλμωπίας: Συνεδρίαση σε προεκλογικό "φόντο"

Σε ρυθμούς εκλογών έχει μπει η αυτοδιοίκηση. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης υπήρχε έντονο προεκλογικό άρωμα αλλά και τους υποψήφιους Δήμαρχους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενώ και ο απολογισμός του συνδυασμού του Δημάρχου αποτέλεσε σημείο διαμάχης ανάεμσα στις δημοτικές παρατάξεις.

img-2598.jpg
Ευδιάθετος ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Στην συνεδρίαση βρέθηκαν από νωρίς ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης ενώ παρόντες ήταν και  οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κετικίδης,  Γιάννης Σέλκος, Δημήτης Γιάντσης, Χρήστος Χατζηγιαννίδης και Σταύρος Αναστασιάδης, ο διοικήτής του Νοσοκομείου Έδεσσας και πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ Χρήστος Δόντσος, οι επικεφαλείς των δύο παρατάξεων της αντιπολίετυσης Νίκος Παρούτογλου και Δημήτρης Μπίνος  και ακρετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καθώς και ο  γενικός γραμματέας του Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης όπως και  ο πρόεδρος της ΔΗΕΚΕΑ Γιώργος Συλλέκτης αλλά και ακρκετοί υποψήφιοι. 

img-2594.jpg


img-2596.jpg
Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης
img-2601.jpg
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιάντσης
img-2605.jpg
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας


img-2591.jpg
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιώργος Συλλέκτης


img-2613.jpg
Εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό Εδώ Ζούμε ο Βασίλης Νικολαϊδης




Στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Ο Χρήστος Μπάτσης κατά την αρχική του τοποθέτηση αφού έδωσε τα συγχαρήτηρια στους νέους και τις νέες για την παρέλαση αλλά και σε όσους συμμετείχαν στον εορτάσμό της εθνικής εορτής αναφέρθηκε στην έκτακτη οικονομική επιτροπή και στην αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ για το Βοήθεια στο Σπίτι. Ακόμη ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις εγκρίσεις που έλαβε ο δήμος Αλμωπίας και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ. Μάλιστα  η χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ αγγίζει τα 9 εκ ευρώ ενώ ήδη έχει υπογραφεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού όπως και ο προσωρινός ανάδοχος του βιολογικού καθαρισμού. 

"Προχωράμε με έργα που έμειναν στάσιμα, όλα αυτά έγιναν επειδή λειτουργούν όλα κανονικά" 

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έθεσαν τα ερωμάτα  τους προς την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Αλμωπίας. 

img-2595.jpg

Συγκεκριμένα ο  Δημήτρης Μπίνος αφού πρότεινε την ονοματοδοσία του αγροτικού ιατρείου Προμάχων σε "Γιώργος Κίμογλου"  άσκησε κριτική για την εκδήλωση απολογισμού του Δημάρχου Αλμωπίας ενώ στάθηκε και σε ένα σαρδάμ του Δημάρχου στο διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιάντση να κάνει λόγο για μικροπολιτική καθώς καθημερινά στα τηλεοπτικά πάνελ γίνονται δεκάδες σαρδάμ από πολιτικούς και δημοσιογράφους. 

img-2603.jpg
Νίκος Παρούτογλου

Από την πλευρά του ο Νίκος Παρούτογλου ρώτησε για τον τρόπο που κλίθηκαν οι βουλευτές  στην εκδήλωση απολογισμού του Δημάρχου, τονίζοντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αρχηγοί των παρατάξεων δεν έλαβαν πρόσκληση. Ακόμη ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλμωπίας έθεσε το θέμα του αναψυκητρίου της Λουτρόπολης, ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως επιλέγει την πόλωση λίγους μήνες πριν τις εκλογές, παίρνοντας αφορμή από ανάρτηση του προέδρου του Αρχαγγέλου στα social media. Τέλος ρώτησε να ενημερωθεί και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων της κλειστής αγοράς και του κολυμβητηρίου. 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Λάκη Προκοπίδη, Δημήτρη Ασβεστόπουλο και Χρήστου Γεωργίου. Ο Λάκης Προκοπίδης αναφέρθηκε και αυτός στον απολογισμός της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζοντας τους υποψήφιους ως λάφυρα, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για τους κόκκινους κάδους. Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος από την πλευρά του έθεσε θέματα καθημερινότητας του Εξαπλατάνου.

img-2612.jpg
img-2607.jpg

Τέλος ο Χρήστος Γεωργίου μίλησε και αυτός για την εκδήλωση απολογισμού της δημοτικής αρχής. Μάλιστα προκλήθηκε και ένατση ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Βέσκου και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Γεωργίου, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Οι απαντήσεις του Δημάρχου και του Γιάννη Κετικίδη 

Αρχικά στους δημοτικούς συμβούλους απάντησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης 

img-2600.jpg

Ο αντιδήμαρχος τενχικής υπηρεσίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ εστίασε στις χρηματοδοτήσεις ύψους 20.000 εκ ευρώ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή Αλμωπίας την μέριμνα για κυκλοφοριακές μελέτες στην Αριδαια και τα θέματα που απασχολούν την Αλμωπία.

"Είμαστε στα κέντρα αποφάσεων, διεκδικούμε και περιμένουμε να γίνουν πολλά, πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση" τόνισε με νόημα ο Γιάννης Κετικίδης. 

img-2609.jpg

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Ο Χρήστος Μπάτσης απαντώντας προς τον Δημήτρη Μπίνο και τον Χρήστο Γεωργίου είπε  πως τα μηδενίζουν όλα, ενώ κατηγόρησε τους δύο δημοτικούς συμβούλους πως με τις τοποθετήσεις τους έχουν προσβάλει τους πάντες. "Δεν είναι όμηρος κανένας και δεν απειλείται, τα ισοπεδώσατε όλα, αν έχετε στοιχεία πείτε τα" είπε με νόημα ο Δήμαρχος Αλμωπίας. 

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Νίκου Παρούτογλου πως ο Δήμαρχος πολώνει το κλίμα πριν τις εκλογές και την σχέση του  με τον πρόεδρο του Αρχαγγέλου ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και υπάρχει επικοινωνία ενώ σε θέματα δουλειάς του βγάζει το καπέλο.  Αντίθετα για τον πρόεδρο του Λουτρακίου ο Δήμαρχος επισήμανε πως δεν τον έχει πάρει τηλέφωνο ούτε μια φορά από την ημέρα που εκλέχθηκε αλλά αρκείται  μόνο  στο facebook και στις  κατηγορίες προς τον ίδιο. 

Για τις εργασίες στη Λουτρόπολη, ο Δήμαρχος είπε πως η δημοτική αρχή κράτησε την επιχείρηση ανοιχτή. Έχουμε μια Λουτρόπολη που με δικές μας ενέργειες μπήκε στο φυλλάδιο της παγκόσμιας έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου.  "Νομίζετε έγινε τυχαία κύριε Μπίνο" ρώτησε τον πρώην Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος απάντησε και για τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν και συγκεκριμένα για το εργοτάξιο αλλά και το οδικό δίκτυο 

Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ