close search results icon

Δρόμος Θυσίας 2023: Τα Γιαννιτσά τρέχουν!!

Η διοργάνωση εμπνέεται και είναι αφιερωμένη σε ένα Ιστορικό γεγονός της κατοχής που στιγμάτισε πολύσημα την τοπική κοινωνία.

Δρόμος Θυσίας 2023: Τα Γιαννιτσά τρέχουν!!

Ο Δρόμος Θυσίας έχει καθιερωθεί και προσελκύει δρομείς – περιπατητές όλων των ηλικιών και σύμφωνα με τις έως τώρα εγγραφές αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών! Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προξένησε η αλλαγή της διαδρομής που πλέον παύει να είναι μια απλή διαδρομή αλλά αποκτά και πολιτιστικό ενδιαφέρον, καθώς διασυνδέει Ιστορικές θέσεις και Μνημεία των Γιαννιτσών.

Άλλωστε η συγκεκριμένη διοργάνωση εμπνέεται και είναι αφιερωμένη σε ένα Ιστορικό γεγονός της κατοχής που στιγμάτισε πολύσημα την τοπική κοινωνία, την ομαδική εκτέλεση της 14ης Σεπτεμβρίου 1944.

Να θυμίσουμε πως οι δρομείς διασχίζοντας σχεδόν όλο το κέντρο των Γιαννιτσών, περνούν μέσα από τον ιστορικό λόφο «Φιλίππειο», διασχίζουν τους δρόμους με τις οικίες Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής, συναντούν τον ιστορικό ναό της Μητρόπολης (19ος αιώνας) και τρέχουν έως το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών πριν κατευθυνθούν προς τις Αμπελειές. Οι δρομείς- περιπατητές του δρόμου των 5.500μ, στην επιστροφή, περνούν από τον Ομαδικό Τάφο, όπου θα υπάρχει τμήμα της Φιλαρμονικής Γιαννιτσών.

dt-2234.jpg
dt-0256.jpg
dt-1263.jpg

Αγώνες Μαθητών στις Αμπελειές, στον Νέο Μυλότοπο και στην Αξό!

Στον Δρόμο Θυσίας 2023 θα πραγματοποιηθούν επιπλέον αγώνες Μαθητών, στις Αμπελειές, στον Νέο Μυλότοπο και στην Αξό, λίγο πριν οι δρομείς του PELLA HALF MARATHON διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους των χωριών. Με την συνεργασία των σχολείων, των πολιτιστικών καθώς και των αθλητικών συλλόγων, αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και εθελοντών που θα κλείσουν τους δρόμους και θα ενθαρρύνουν χειροκροτώντας την προσπάθεια των δρομέων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί το μπλουζάκι της διοργάνωσης, το δίπλωμα συμμετοχής καθώς και το ιδιαίτερο μετάλλιο του Δρόμου Θυσίας.

dt-0601.jpg
dt-0553.jpg
dt-1259.jpg

www.dimospellas.gr /marathon

Πληροφορίες: Δήμοs Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382 3 50850-, email: aodig@giannitsa.gr

pavlos-sigoudhs-1043.jpg








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ