close search results icon

Γιαννιτσά: Παραζεστάθηκαν...τα τρακέρ και φαίνονται έτοιμα να πάρουν μπρος!

Συνέλευση με ανοικτό κάλεσμα από τον Αγροτικό Σύλλογο. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Χθες, στο Δημαρχείο Δήμου Πέλλας, στη συνέλευση-διαβούλευση για το μέγα ζήτημα του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών και της πορείας προς την υποβάθμιση του, οι αγρότες του Δήμου Πέλλας ήταν εκεί.

Όπως ανέφεραν, δεν ήταν μόνο για να συμπαρασταθούν και να πουν το δικό τους όχι για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου. Όπως είπαν στο pellanews.gr ήταν εκεί και "προειδοποιητικά" για "όσα θα ακολουθήσουν". 

Προφανώς, εννοούσαν κινητοποιήσεις;

001-OyezJ.jpg
002-h8cxt.jpg
004.jpg
005-sUgTT.jpg
006-yHRsx.jpg

Η απάντηση ήρθε την επομένη, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, όπου γίνεται γνωστό από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας της χρονιάς. 

"Κλειστές" συσκέψεις έκανε ο Αγροτικός Σύλλογος, χωρίς τυμπανοκρουσίες χωρίς αντίκρισμα. Σε συνελεύσεις συμμετείχε όπως η πρόσφατη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Αλλά πλέον, μετά από μια σειρά προβλημάτων που αγγίζουν πλέον την ίδια την επιβίωση τους και τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν, είναι το πρώτο μεγάλο κάλεσμα που γίνεται, πριν από το οποίο η ατμόσφαιρα είχε αρχίσει να μυρίζει... "μπαρούτι"! 

screenshot-9-8cNZS.png

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Γιαννιτσών, ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας καλεί σε Γενική Συνέλευση, με θέμα όχι απλά κάποια "ατζέντα", αλλά με έναν παρονομαστή: Κινητοποιήσεις! 

"Είναι τόσα πολλά τα θέματα πλέον, είναι τόσο μεγάλος ο κίνδυνος επιβίωσης του αγρότη αλλά και όλα όσα αντιμετωπίζει για να καλλιεργήσει, όχι για να βγάλει πια κέρδος, αλλά ίσα ίσα τα προς το ζην, που δεν πάει άλλο. Θεωρώ οτι τα ψέματα έχουν τελειώσει, όπως πάνε να τελειώσουν τον αγρότη", τονίζει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος. 

007-kCcI3.jpg
"Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, ήδη υπάρχει στην αγροτιά ένα απόλυτα τεντωμένο σκοινί", τονίζει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος

Η τελευταία κουβέντα που έγινε, την ημέρα κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου, τέθηκε μια πρώτη βάση. Δεν ήταν μόνο εορταστικό το τάιμινγκ. Υπήρχε ήδη ένταση καθώς τα θέματα που εκκρεμούν αλλά κι αυτά που τρέχουν, έγιναν πολλά και κρίσιμα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε. 

Θα δούμε τις εξελίξεις, τα ζητήματα αναλυτικά, την προοπτική των έντονων διαμαρτυριών που ετοιμάζονται και σαφώς την πορεία της επίλυσης τους, όπως πολύ θέλουμε να πιστεύουμε. Όχι πολλοί (έχει απελπιστεί το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού, όπως συνεχώς αναφέρεται στο pellanews.gr από μέλη πολλών αγροτικών συλλόγων της Πέλλας αλλά και εκτός αυτής), αλλά πολύ, σαν ελπίδα οτι ο αγροτικός τομέας δεν θα αφεθεί σε μία συγκεκριμένη, "μονόδρομο", πεπατημένη, ΚΑΠ. Και αυτό δεν είναι αμφισβήτηση ως προς το να πάει ο αγροτικός τομέας μπροστά και ναι, χρειαζόταν σχεδιασμός για το πως αυτό θα μπορούσε να γίνει. 

Αλλά με ένα πραγματικό συμμάζεμα και νοικοκύρεμα, όχι με μονοδιάστατους κανόνες, οι οποίοι στην εφαρμογή τους ήδη έχουν "τεντώσει" τους πάντες. Ίδωμεν. 





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ