close search results icon

Μήνυμα του Δημήτρη Μπίνου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Μήνυμα του Δημήτρη Μπίνου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Το μήνυμα του Δημήτρη Μπίνου

"Των Τριών Ιεραρχών, του Μ. Βασιλείου, του Γρ. Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου και η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των τριών κορυφαίων Πατέρων της, τοποθετώντας τους στην κορυφή της πυραμίδας στην τιμητικότερη θέση. Με τη ζωή τους, που ήταν υπόδειγμα λιτότητας και ταπεινότητας.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική μέρα, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα φαινόμενα που παρατηρούνται συχνά μέσα και έξω από τα σχολεία. Αναφέρομαι στα περιστατικά βίας και επιθετικότητας, τα οποία δυστυχώς έχουν πληθαίνει τα τελευταία χρόνια. Τα τραγικά αυτά γεγονότα, που παρατηρούνται όλο και πιο συχνά, φανερώνουν ότι βρισκόμαστε στη διαδρομή μιας πορείας που οδηγεί στην πτώση των ηθικών αξιών και τον εκτραχηλισμό της κοινωνίας μας.

Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον, το έργο των σχολείων και των εκπαιδευτικών έγινε πιο σύνθετο. Για να αναπτυχθεί η εκπαίδευση και η αποτελεσματική γνώση, χρειάζεται ισχυρός κοινωνικός ιστός. Χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να στηρίζουμε το σημαντικό αυτό έργο: Σχολείο, Οικογένεια, Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών, Εκπαιδευτικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση.

Με τις σκέψεις αυτές, αγαπητοί μας μαθητές σας χαιρετίζουμε και ευχόμαστε να έχετε καλή πρόοδο στις σπουδές σας. Οι πρεσβείες των Αγίων Τριών Ιεραρχών να σας συνοδεύουν και να σας καθοδηγούν μέσα από τα δύσκολα αλλά όμορφα μονοπάτια της νιότης και το απαιτητικό αλλά τόσο δημιουργικό παιχνίδι της γνώσης.

Χρόνια πολλά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ