close search results icon

Μητροπολίτης Ιωήλ: Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που στερεώνει τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων

Μητροπολίτης Ιωήλ: Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που στερεώνει τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων

Για το Άγιο Πνεύμα μίλησε ο Μητροπολίτης Ιωήλ κατά την διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στην Ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδος 


Ο Μητροπολίτης Ιωήλ στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Πνεύματος, το οποίο δίνει την χάρη της ιεροσύνης αλλά και τελεί τα μυστήρια της Εκκλησίας. Ο ιερεύς και ο αρχιερεύς δανείζει τα χέρια του στο Άγιο Πνεύμα, το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που τελεί και καθαγιάζει. Το Άγιο Πνεύμα ήταν επίσης αυτό που ξεχώρισε τα φυτά, τα δέντρα και τα ζώα κατά την δημιουργία του κόσμου τόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στις αρετές του Αγίου Πνεύματος, τις οποίες περιγράφει ο Απόστολος Παύλος. Στην εκκλησία μέσα ο Χριστός είναι αυτός που ενσαρκώνει όλες τις αρετές του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που στερεώνει τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στους πιστούς που με την βάφτιση τους έλαβαν το Άγιο Πνεύμα. Οι άνθρωποι σύμφωνα με την Μητροπολίτη μας αισθάνονται το Άγιο Πνεύμα και καρπός του Αγίου Πνεύματος είναι και η επιθυμία της θείας κοινωνίας, φέροντας το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Τέλος ο Μητροπολίτης έφερε παραδείγματα κατά τα οπόια αισθανόμαστε την χάρη του Αγίου Πνεύματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ